Θεσπρωτία: Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων

Θεσπρωτία: Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων
Οι πολυεθνικές της ενέργειας συνεχίζουν την καταστροφική δράση τους
Εμείς πρέπει να απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα:
ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΕΞΟΡΥΞΗ  ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
Μετά από μια χειμερινή ανάπαυλα, οι εταιρείες βρίσκονται ξανά «στον τόπο του εγκλήματος».
Με ελικόπτερα, γεωτρύπανα, μηχανήματα και ένα στρατό «μπράβων», με πιέσεις, εκβιασμούς και χορηγίες, με ένα πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας από τα ΜΜΕ, προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο, να πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». 
Με τις πλάτες του κράτους, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και τοπικών παραγόντων έρχονται για να καταστρέψουν, το περιβάλλον, την υγεία, την ίδια μας τη ζωή, ό,τι με αίμα και ιδρώτα έχουν φτιάξει οι άνθρωποι για να επιβιώσουν μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. 
Όσο εμείς εφησυχάζουμε τόσο αυτοί γίνονται αδίστακτοι. Δεν λογαριάζουν τίποτε, καλλιέργειες, δάση, ποτάμια, λίμνες, πηγές, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές  «ΝΑΤΟΥΡΑ».
Εν τω μεταξύ πολλαπλασιάζονται οι Συμβάσεις παραχώρησης από την κυβέρνηση στις πολυεθνικές της ενέργειας χερσαίων και θαλάσσιων εκτάσεων της χώρας, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι την Ήπειρο και το Ιόνιο. Φαίνεται ότι η περιοχή συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί «μήλο της έριδος» μεταξύ διαφόρων ξένων ισχυρών οικονομικών κέντρων. 
Η πρόσφατη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, με την παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ, μετά τα πλούσια κοιτάσματα που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι ανταγωνισμοί γύρω από τις ΑΟΖ και τους διάφορους αγωγούς φυσικού αερίου (TAP, ITGI-Ποσειδών, EastMed κλπ), που όλοι σχεδόν φαίνεται ότι καταλήγουν στη Θεσπρωτία,  δείχνουν  ότι το «παιγνίδι» γύρω από τις πηγές και τους δρόμους των αγωγών ενέργειας «χοντραίνει».
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και οι αντιδράσεις των κατοίκων που προσπαθούν να ενημερωθούν και να ενημερώσουν, να οργανωθούν μέσα από Επιτροπές, Ομάδες Πρωτοβουλίας κλπ. και να αντισταθούν με διάφορους τρόπους στο σχεδιαζόμενο έγκλημα. 
Αυτό είχε και σαν αποτέλεσμα, κάποια Δημοτικά Συμβούλια (Ζαγορίου, Άρτας, Ν. Σκουφά) να πουν «Όχι», σε αντίθεση με τους περισσότερους Δήμους και την Περιφέρεια της Ηπείρου που έδωσαν «γην και ύδωρ» στα ξένα αρπακτικά.
 Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, η νεολαία, όλοι εμείς, λέμε:
«Όχι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων»
  • γιατί θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον, για την υγεία, για την ζωή μας, για τις υφιστάμενες δραστηριότητες,
  • γιατί συνιστά ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο
  • γιατί κανένα όφελος δεν θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο το λαό, αντίθετα έρχεται να αυξήσει τα κέρδη τους και όπως δείχνει η εμπειρία, μετά την λεηλασία, αφήνουν πίσω τους «Κρανίου Τόπο» αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες
  • γιατί εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους και εμπλοκές σε ανταγωνισμούς και πολεμικές περιπέτειες για τον λαό μας και για τους λαούς της περιοχής
 
Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δύσκολος. Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε το κράτος, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, πολυεθνικές, τοπικούς παράγοντες, «πληρωμένους» επιστήμονες, έναν πανίσχυρο μηχανισμό εξαγοράς και καταστολής. 
Η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την «ανάθεση» σε κάποιους «σωτήρες», με ενέργειες ακτιβισμού, με προσφυγές και υπομνήματα.
  • Ή θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός για να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης-πολυεθνικών ή η καταστροφή είναι προ των πυλών.
  • Για μας η απάντηση είναι ο πλατύς, μαζικός, παλλαϊκός, παρατεταμένος αγώνας.

Για αυτό θα βρεθούμε ξανά σε νέες ενημερωτικές εξορμήσεις, με στόχο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, για να σταματήσουμε τις πολυεθνικές της ενέργειας να συνεχίσουν τη δράση τους.
Καλούμε τους αγρότες και κάθε ιδιοκτήτη να μη δώσουν για ένα ξεροκόματο, άδειες πραγματοποίησης οποιασδήποτε εργασίας σε ιδιοκτησίες τους ή ανακαλέσουν αυτές, που λόγω έλλειψης ενημέρωσης έδωσαν, σε αυτούς που έρχονται να τους καταστρέψουν.
Το Σάββατο 11 Μάη στις 12πμ., σας καλούμε σε Πανηπειρωτική – Πανελλήνια συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου 
  • Να μην τους το επιτρέψουμε, να οργανωθούμε, να αντισταθούμε, να υπερασπιστούμε τον τόπο μας, τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΤΟΥ  ΤΟΠΟΥ  ΜΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  ΤΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ  ΤΟΥ  ΛΑΟΥ  ΚΑΙ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ  ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ   ΚΑΙ   ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

 Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην εξόρυξη υδρογονανθράκων
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6907125278918163709
item