Γιάννενα: Δε βλέπουν πρόοδο στη μεταστέγαση

Γιάννενα: Δε βλέπουν πρόοδο στη μεταστέγαση

Ξανά στο προσκήνιο έρχεται η υπόθεση μεταστέγασης του Σχολείου Αναπήρων Παίδων, για την οποία δεν έχουν ακόμη προχωρήσει οι διαδικασίες, αν και πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Η Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της, ζητά από τον δήμο Ιωαννιτών να απαντήσει τώρα καθαρά, ανοιχτά και δημόσια αν θέλει να λύσει το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών με κινητικά προβλήματα και αν θα διαθέσει τον χώρο του παλιού «Χατζηκώστα», όπως έχει συμφωνηθεί.
Αφορμή για τη νέα παρέμβαση της Ένωσης Γονέων είναι η καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην προώθηση των διαδικασιών για την κατεδάφιση των παλιών κτιρίων και την τοποθέτηση του λυόμενου, που θα φιλοξενήσει τους μαθητές. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 10 Απριλίου, η Ένωση Γονέων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του δήμου Κώστα Μπαμπασίκα, παρουσία αντιπροσωπίας γονέων του Σχολείου, όπου δόθηκε η διαβεβαίωση πως διαδικαστικά το θέμα έχει λήξει. 
«Μας ενημέρωσε πως ο χώρος αποχαρακτηρίστηκε, δόθηκε άδεια κατεδάφισης και απέμενε μόνο το έγγραφο προς την περιφέρεια και οι ενέργειες από την περιφέρεια για διαμόρφωση του χώρου, ζήτημα δηλαδή λίγων ημερών, ώστε αμέσως μετά να στηθεί το προκάτ σχολείο», επισημαίνουν.
Ωστόσο, έναν μήνα μετά, επισκέφθηκαν εκ νέου, δύο φορές, τον κ. Μπαμπασίκα, ο οποίος τους ενημέρωσε πως το έγγραφο ακόμα δε στάλθηκε στην περιφέρεια, καθώς εκκρεμούσαν στοιχεία. Κατά μια δεύτερη εκδοχή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η διαδικασία πρέπει να γίνει με ηλεκτρονική καταχώρηση, αλλά, λόγω έλλειψης εμπειρίας σε αυτό, υπήρξε η καθυστέρηση.
«Πόσο χρόνο χρειάζεστε ακόμα (καθώς δεν ήταν αρκετές οι 40 ημέρες) για να φτάσουν οι άδειες και τα υπόλοιπα στοιχεία στην περιφέρεια, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία;», ρωτά το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων και διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και θα επανέλθει δυναμικά μέχρι να δοθεί οριστική λύση για τη στέγαση του Σ.Α.Π., σε χώρο που αρμόζει στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες των μαθητών του.
«Τα λόγια είναι λίγα, νομίζουμε, για να περιγράψουν την κατάσταση και τα αισθήματα των γονέων. Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο ίδιο θέμα, αντιμέτωποι με τα ίδια και πιο φαιδρά επιχειρήματα, την ίδια υποκρισία. Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από τη δημοτική αρχή μπροστά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα», τονίζει.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξη της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», έγινε λόγος για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση των ειδικών σχολείων για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, αφού η εν λόγω αναγκαιότητα συναποφασισθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δε βλέπουν πρόοδο στη μεταστέγαση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 244684555655854174
item