Ομιλία Τσίπρα στη Λαμία με ΜΑΤ και... Άρη Βελουχιώτη

tsipras

Με τη Λαμία να έχει μετατραπεί σε... «φρούριο» από τη μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ξεκίνησε με σχεδόν μια ώρα  καθυστέρηση η προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην στην Πλατεία Πάρκου. 

«Η παρουσία σας εδώ δείχνει πως όσοι έχουν προδιαγράψει πριν αποφασίσει ο λαός το μέλλον του έχουν κάνει τραγικό λάθος", είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες που συμμετέχουν στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.



Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια, την "πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία", όπως είπε.

Χαρακτήρισε «ανατριχιαστικά επίκαιρα» τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: «Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. 

Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων».

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει «έξοδος από τα Μνημόνια»

"Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, 7ημερη εργασία, κατάργηση οκτάωρου, απολύσεις και ένα άλλο ψηφοδέλτιο που με μεγάλα γράμματα γράφει πάνω όσα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια του Αυγούστου του 2018", είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντίστοιχα.

Για το πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι είναι «χειρότερο» και από αυτό του ΔΝΤ, είναι ένα «σκληρό νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό πρόγραμμα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου 

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε για ακόμη μια φορά να δώσει ταξικό πρόσημο στην ομιλία του απευθυνόμενος στους Ρομά και τα «παιδιά ενός κατώτερου θεού» ενώ ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε σε προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του. 

«Τα στημένα πλάνα με κομπάρσους, που του στήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, κάνουν κακό στον κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

«Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του και ορίζει ξανά τις τύχες του, χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς Τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Εμείς είμαστε αυτοί που μας έλαχε ο κλήρος της ιστορίας, να είμαστε μπροστά σε αυτό τον όμορφο αγώνα. Δεν το ονειρευτήκαμε. Δε μεγαλώσαμε με οράματα μεγαλείου και εξουσίας. Εμάς η ψυχή μας γεμίζει όταν νιώθουμε τους ανθρώπους που πέρασαν χρόνια δύσκολα, να μας σφίγγουν το χέρι. 


Όταν τους ακούμε να μας λένε ότι τα τελευταία χρόνια, η ζωή τους έγινε λίγο καλύτερη. Ότι βρήκαν ξανά το θάρρος και τη δύναμη που τους στέρησε η λιτότητα... Με την έγνοια όλων σας ξυπνάμε το πρωί και κοιμόμαστε το βράδυ. Γιατί εμείς είμαστε από τον κόσμο των πολλών», πρόσθεσε.

Σφοδρή επίθεση σε Βέμπερ και Στουρνάρα

Στο στόχαστρό του ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε επίσης τον Κώστα Μπακογιάννη επειδή όπως είπε δεν μιλά για τα έργα που έγιναν στη Φθιώτιδα, τον ανθέλληνα όπως των χαρακτήρισε Μάνφρεντ Βέμπερ που αντέδρασε για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. 

«Να ασχοληθείς με την Βαυαρία που έχει γίνει ο αδύναμος κρίκος της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τα χρήματα αυτά είναι από τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι από τα δάνεια των δανειστών με τα υψηλά (;) επιτόκια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα χωρίς όμως να τον κατονομάσει. 


Αντιδρούν στα μέτρα και αυτοί που είναι εγκατεστημένοι σε θεσμικά προπύργια από την κυβέρνηση Σαμαρά. Σε κάθε δύσκολη διαπραγμάτευση τους βρίσκαμε απέναντι είπε και πρόσθεσε: «Φτάνει πια. Είστε παρελθόν. Δεν σας έχουμε ανάγκη»

Η αστυνομοκρατούμενη Λαμία

Επτά διμοιρίες των ΜΑΤ, οι δύο από την Αθήνα, 10 ομάδες ΟΠΚΕ που έφθασαν στην Λαμία από όμορους νομούς, 5 ομάδες ΟΕΠΤΑ (Ομάδες Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων) στατικές δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα και φυσικά όλη η αστυνομική δύναμη της πόλης επιστρατεύτηκαν για την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. 

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του περίπου στις 20.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου και από νωρίς το απόγευμα η Λαμία ήταν αστυνομοκρατούμενη πόλη. Μάλιστα, οι δρόμοι γύρω από το σημείο της ομιλίας έκλεισαν ενώ κλούβες των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία. 

Τα πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης δημιούργησαν εύλογα ερωτήματα για την σκοπιμότητα αλλά και τους φόβους της Κατεχάκη καθώς δεν είχε παρατηρηθεί μέχρι σήμερα στην προεκλογική ομιλία αρχηγού κόμματος να λαμβάνονται τόσο δρακόντεια μέτρα φύλαξης.


Την ίδια ώρα, μάχιμοι και συνδικαλιστές αστυνομικοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο πρέπει να δαπανηθούν τόσα χρήματα για τη μεταφορά μεγάλου αριθμού αστυνομικών λες και η σημερινή ομιλία είναι αγώνας υψηλού ποδοσφαιρικού κινδύνου.

Επιπλέον, πέραν των παραπάνω  μέτρων απασχολήθηκαν 60 στατικές δυνάμεις, μία  ομάδα από την Ασφάλεια της Αθήνας, δύο οχήματα της Άμεσης Δράσης, τέσσερις Ομάδες ΔΙΑΣ, ένα όχημα τάξης, δύο οχήματα  της Ασφάλειας, μία ομάδα από την Ασφάλεια Λαμίας, μία  ομάδα από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Λαμίας.

Πηγή φωτογραφίας: lamiareport.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ομιλία Τσίπρα στη Λαμία με ΜΑΤ και... Άρη Βελουχιώτη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7614938723387342995
item