Γιάννενα: Ο στίβος… έβαλε τα γιορτινά του στα Γιάννινα!

Γιάννενα: Ο στίβος… έβαλε τα γιορτινά του στα Γιάννινα!
Με μια μεγάλη γιορτή και με το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού να είναι σε εξέλιξη έγιναν τα εγκαίνια του νέου ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. 

Το έργο, ένα από τα σημαντικότερο για τον τομέα των αθλητικών υποδομών της περιοχής, χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 660 χιλιάδων και έλυσε χρονίζοντα προβλήματα των ερασιτεχνικών σωματείων και των εκατοντάδων αθλητών του στίβου. 

Παράλληλα έδωσε την δυνατότητα για την πραγματοποίηση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως είναι το πανελλήνιο σχολικό που έφερε στην πόλη μαθητές από ολόκληρη την χώρα και την Κύπρο.

Στην αθλητική γιορτή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος μίλησε για ένα σημαντικό έργο που παραδίδεται στους αθλητές της περιοχής.
Όπως έπραξε και μετά το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ, καυτηρίασε τους βανδαλισμούς στο εθνικό στάδιο αποτέλεσμα των οποίων ήταν οι ζημιές στο ταρτάν πριν καλά καλά παραδοθεί προς χρήση.
Η αποκατάσταση αυτών υπήρξε άμεση κι έτσι το πανελλήνιο σχολικό ξεκίνησε χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στην εκδήλωση μίλησε και η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία εξήρε το έργο της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ επισημαίνοντας την ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ έχει καταφέρει μέχρι τώρα να παρουσιάσει σημαντικό έργο ενώ η τελευταία έγκριση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα και θα αποτελέσει ουσιαστική παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό του.
Παράλληλα τα Γιάννινα στην διάρκεια του καλοκαιριού θα φιλοξενήσουν δύο ακόμη μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Το πανευρωπαικό πρωτάθλημα κωπηλασίας και το πανευρωπαικό τεχνικής κολύμβησης.
Πηγή: epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο στίβος… έβαλε τα γιορτινά του στα Γιάννινα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8127830495099803139
item