Τι να κάνετε όταν νιώθετε ότι η ζωή σας διαλύεται;

Τι να κάνετε όταν νιώθετε ότι η ζωή σας διαλύεται;
Έχεις αισθανθεί ποτέ τη ζωή σου να εκτροχιάζεται; Ίσως περνάς έναν άσχημο χωρισμό ή δεν είσαι ευχαριστημένη με τη δουλειά σου. Ή πολύ απλά, είσαι αρκετά νηφάλια για να συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή σου είναι κάπως μπερδεμένη. 

Όταν η ζωή αποφασίζει να ταράξει τα νερά, έρχεσαι αντιμέτωπη με το άγχος, τον φόβο και τον θυμό. Πιθανότατα, μάλιστα να κατηγορήσεις και τον εαυτό σου για τις λάθος επιλογές που έκανε και τις αποφάσεις που δεν πήρε. 

Ας πατήσουμε όμως ένα pause. Είναι η εύκολη λύση να ρίξεις το φταίξιμο σε εσένα, αλλά το αυτό-μαστίγωμα δεν θα οδηγήσει πουθενά. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές με τα δεδομένα που έχουμε στην παρούσα φάση.

Πώς να βάλεις όρια στη ζωή σου

Πώς θα μπορούσες για παράδειγμα να ξέρεις ότι δεν θα σου αρέσει η καινούρια σου δουλειά αν δεν το δοκιμάσεις; Όταν αρχίζεις να προβληματίζεσαι με τις αυτοκαταστροφικές επιλογές, ρώτα τον εαυτό σου τι προσπαθούσε να αποφύγει. 


Πιθανότατα κάτι που δεν ήσουν αρκετή δυνατή ώστε να το αντιμετωπίσεις. Κι ενώ η απόφασή σου δεν αποδείχτηκε η καλύτερη για εσένα, υπάρχουν μερικά οφέλη. Τώρα ξέρεις τι είναι σωστό και τι όχι και τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα. Όταν κάτι στη ζωή σου καταρρέει, γνωρίζεις ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Η ζωή δεν μπορεί απλά να συνεχιστεί έτσι. Κι αυτό σου δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις επιλογές που ίσως πριν δεν είχες το θάρρος να κάνεις. Κάπως έτσι, ξεκινάς να θέτεις τις βάσεις για την εσωτερική σου στήριξη.

Τι πρέπει να κάνεις για να στηρίξεις τον εαυτό σου;

Αρχικά δώσε βάση στην ψυχική, σωματική αλλά και πνευματική σου ευεξία. Σκέψου τι χρειάζεται βοήθεια και ξεκίνα τις αλλαγές. 

Για παράδειγμα, αν το σώμα σου φωνάζει βοήθεια, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον καθημερινό τρόπο ζωής και πιθανότητα τις διατροφικές σου συνήθειες.


Σε τι βαθμό σε επηρεάζουν οι άνθρωποι και οι καταστάσεις γύρω σου;

Συχνά, τόσο οι άνθρωποι όσο και οι διάφορες καταστάσεις επηρεάζουν τον καθημερινό τρόπο ζωής είτε θετικά είτε αρνητικά. Αν έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε επηρεάζουν αρνητικά με τον τρόπο τους, προσπάθησε να θέσεις τα δικά σου όρια και θέλω. 


Από την άλλη, αν ψάξεις σωστά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που συμβάλλουν θετικά στη ζωή σου έχοντας ως αποτέλεσμα να νιώθεις πιο ασφαλής και σίγουρη με τον εαυτό σου.

Ποιους πρέπει να αφήσεις έξω από τη ζωή σου;

Πολλές φορές, έχοντας συνηθίσει σε μία κατάσταση ή σχέση υιοθετείς απόψεις, πρότυπα σκέψεις και συμπεριφορές που στην πραγματικότητα δεν τις συμμερίζεσαι και δεν σε αφήνουν να είσαι απλά ο εαυτός σου. 


Αναλογίσου ποιους ανθρώπους θέλεις πραγματικά να κρατήσεις στη ζωή σου και απλά απομακρύνσου από τους άλλους.

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα υποστηρικτικό πλαίσιο;

Αφέσου σε ό,τι θέλεις, μέσα από βιβλία, μαθήματα, κοινότητες και (αν είναι δυνατόν) έναν προσωπικό coach ή θεραπευτή. Όλα τα παραπάνω θα σε κρατήσουν στον δρόμο της επιτυχίας, όταν θα έχεις να αντιμετωπίσεις τις αναπόφευκτες προσκρούσεις στον δρόμο. 

Ο καθένας άνθρωπος δέχεται διαφορετικά τη βοήθεια – για παράδειγμα ένα βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει για κάποιον, ενώ άλλος να χρειάζεται προσωπική επαφή.
epirusblog.gr
5 of 5
Τι να κάνετε όταν νιώθετε ότι η ζωή σας διαλύεται;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5039631138667140610
item