Άρτα: Μήνυμα Δημάρχου για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ



Άρτα: Μήνυμα Δημάρχου για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
Στις εκδηλώσεις μνήμης στη Βίγλα για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων, έδωσε το «παρών» σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης...
Στο μήνυμά του ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρει:

«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου. Εκατό χρόνια από ένα στυγερό έγκλημα, με θύματα 353.000 ανθρώπους, που ακόμη και σήμερα για κάποιους δεν έχει καν αναγνωριστεί.
Όλοι μαζί οι Έλληνες ως μια γροθιά οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως μια πράξη ωμής βίας που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην συλλογική μνήμη του έθνους μας.

Η Άρτα δεν ξεχνά και τιμά τον Ελληνισμό του Πόντου, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που ξεριζώθηκαν από τους Τούρκους. 

Ως Δήμος, έχοντας έντονο το Ποντιακό στοιχείο στη Βίγλα, είμαστε δίπλα στην προσπάθεια να μην σβήσει η μνήμη. Οι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν και ήρθαν στην Άρτα έκαναν οικογένειες, πρόκοψαν και η παρουσία τους τιμά την περιοχή μας. 

Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να κρατήσουμε τη συλλογική μνήμη αναλλοίωτη, αλλά και να παλέψουμε για να αναγνωστεί επιτέλους η Γενοκτονία των Ποντίων».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αρταίων στήριξε και ήταν συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Ποντιακό Σύλλογο Βίγλας Άρτας "Οι Πρόσφυγες".
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μήνυμα Δημάρχου για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7834203780029193728
item