Γιάννενα: Ένα βήμα μπροστά για τον Μεγάλο Δακτύλιο Γιάννενα: Ένα βήμα μπροστά για τον Μεγάλο Δακτύλιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένα βήμα μπροστά για τον Μεγάλο Δακτύλιο

Γιάννενα: Ένα βήμα μπροστά για τον Μεγάλο Δακτύλιο
Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις επί της αρχικής ΜΠΕ, ο δήμος Ιωαννιτών, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προχωρά στην υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης για το έργο του μεγάλου δακτυλίου της πόλης από τον κόμβο του Πανηπειρωτικού μέχρι τον κόμβο Βογιάνου.
Η συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες με την πρόταση να αφορά την επανάληψη της προηγούμενης υποβολής που απορρίφθηκε έπειτα από προσφυγή πολιτών και ακύρωση της σχετικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην συμπλήρωση της αρχικής ΜΠΕ, όπως συμφωνήθηκε, και καταθέτει ξανά την αίτησή του για να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο το οποίο συνδέει το Μητροπολιτικό  Κέντρο στο νότιο άκρο της πόλης (οδός Βογιάννου) μέσω της Λεωφόρου Γεννηματά, της Λεωφόρου Ιωνίας, της Λεωφόρου Ειρήνης μεταξύ των οικισμών Ανατολής-Κατσικά και  μιας προτεινόμενης περιαστικής οδού στο νότιο όριο του οικισμού Ανατολής, με την  Οδό Ιωαννίνων στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου. 
Το οδικό δίκτυο ολοκληρώνει τη σύνδεσή του με την Εθνική Οδό μέσω του υπολειπόμενου τμήματος της οδού Ιωαννίνων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας:
• της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας
• της οδού Ιωαννίνων (Ανατολή)
• της Οδού 3ης Σεπτεμβρίου (Κατσικά)
Το οδικό δίκτυο ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στη συμβολή της Λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάννου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο με την οδό Ιωαννίνων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανατολής. Έχει συνολικό μήκος 4.360,00 μ περίπου.
Στο μεγαλύτερο μήκος της ταυτίζεται με τις ήδη διανοιγμένες οδούς των ρυμοτομικών σχεδίων Ιωαννίνων, Ανατολής και Παμβώτιδας(οδός Γεννηματά και Λεωφόροι Ιωνίας, Ειρήνης). Η αρτηρία σε όλα τα τμήματά της αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Το πλάτος της κάθε λωρίδας κυκλοφορίας ανέρχεται σε 3,25μ.
Το έργο αποτελείται από 8 αρτηρίες μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται 8 σύγχρονοι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι (Round About).
Η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει τρία υποέργα συνολικού προϋπολογισμού 27.336.070,75€ και συγκεκριμένα:
1) Το κύριο υποέργο με τίτλο «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου – κόμβος Βογιάνου» με προϋπολογισμό: 24.790.000,00€.
2) Το υποέργο με τίτλο: «Απαλλοτριώσεις» με εκτιμώμενο προϋπολογισμό: 2.400.000,00€
3) Το υποέργο με τίτλο «Μετατόπιση Δικτύων Αρμοδιότητας ΔΕΔΔΗΕ», με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 146.070,75€
«Είναι υπεράνω λογικής να μπαίνουν εμπόδια για ένα τόσο σημαντικό έργο. Έχουμε αποδείξει ότι οι αιτιάσεις ορισμένων για σύνδεση του έργου με την Κενάν Μεσαρέ είναι εντελώς λάθος γιατί με αυτό το σκεπτικό όλες οι οδοί συνδέονται ή θα συνδεθούν μεταξύ του και με μελλοντικά έργα. 
Έχουμε αποδείξει ως Δημοτική Αρχή ότι συνομιλούμε με όλους τους πολίτες και έχουμε τη διάθεση να βελτιώσουμε οδούς και προβλήματα στο κυκλοφοριακό συνολικά ιδίως μέσω του ΣΒΑΚ», είπε απευθυνόμενος στο Σώμα ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.
«Ελπίζω ότι η σημερινή απόφαση θα είναι η απαρχή για το τέλος της ταλαιπωρίας για ένα πολύ σημαντικό έργο που καθυστέρησε για γνωστούς λόγους, κακώς κατά τη γνώμη μας. 
Ελπίζουμε ότι σήμερα ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση ενός έργου που έχει ανάγκη ο τόπος μας», είπε με τη σειρά του ο κ. Μανταλόβας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα βήμα μπροστά για τον Μεγάλο Δακτύλιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8481504211070199433
Σχόλια
item