Γιάννενα: «ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Σήμερα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Μ. Ελισάφ



Την κεντρική προεκλογική εκδήλωσή της πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη στις 8.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή». 
«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. Η παράταξή μας πορεύεται με ενότητα, με προτάσεις, ανοιχτή σε συνεργασίες, όπως έπραξε τους τελευταίους οκτώ μήνες. 
Όραμά της να φέρει μία νέα εποχή στα Γιάννενα. Να οδηγήσει τα Γιάννενα στη Νέα Εποχή. Να παραδώσει το 2023 έναν δήμο σύγχρονο, ευρωπαϊκό χωρίς πιθανότητα πισωγυρίσματος. 
Σήμερα θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες. Σε όσους βρέθηκαν από την αρχή δίπλα μας και σε αυτούς, που κάθε μέρα γίνονται και περισσότεροι, που αγκάλιασαν τις προτάσεις μας και το πρόγραμμά μας. 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ θα καταθέσει την προγραμματική του πρόταση. Είναι αυτή που προέκυψε μετά από μία μακρά περίοδο διαβούλευσης. Αυτή που θα υλοποιηθεί στο ακέραιο τα επόμενα τέσσερα χρόνια», ανέφερε μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης η Βίκυ Κώστα εκπροσωπώντας την παράταξη.
Μετά την προγραμματική ομιλία του Μωυσή Ελισάφ θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου νίκης της παράταξης.
Ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από νέα, αλλά και γνωστά πρόσωπα στην κοινωνία, με την πεποίθηση ότι θα τους δοθεί η δυνατότητα να την εκπροσωπήσουν και να καταθέσουν τα όνειρά τους, την γνώση τους και κυρίως την φρεσκάδα τους στην πόλη. Η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers.
Επίσκεψη στο Πέραμα
Με τους κατοίκους της Κοινότητας Περάματος συναντήθηκε και συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα - Νέα Εποχή».
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ανέδειξε τα προβλήματα της περιοχής αλλά και τις αγωνίες των κατοίκων που διαπιστώνουν ότι η περιοχή τους υποβαθμίζεται.
Το λιμανάκι παραμένει ουσιαστικά ένας χώρος που δεν αξιοποιήθηκε παρά τα έργα που έγιναν και τα χρήματα που δαπανήθηκαν ενώ και τα προβλήματα καθημερινότητας εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους.
Ο κ. Ελισάφ παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος της παράταξης καθώς και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την περιοχή του Περάματος.
Υπογράμμισε με έμφαση ότι το Πέραμα θα πρέπει να καταστεί ένας τουριστικός προορισμός στο λεκανοπέδιο που θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.
Στις δεσμεύσεις της παράταξης περιλαμβάνονται η βελτίωση του οδικού δικτύου, των πεζοδρομίων, του φωτισμού και της καθαριότητας, η αναμόρφωση των πλατειών και της εισόδου του Περάματος, η αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής και η επικοινωνία με τον Μώλο σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης και ο εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών.
Διάκριση καινοτόμας πρότασης
Εν τω μεταξύ, δύο καινοτόμες προτάσεις κατατέθηκαν στο Ιωάννινα Smart Hackathlon από την Επιτροπή της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» που εργάζεται για την Έξυπνη Πόλη.
Η επεξεργασία και η κατάθεση των προτάσεων έγινε σε συνεργασία με τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μάριο Μπαλαμάτσια και Κωνσταντίνο Κρομμύδα.
Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν παρουσίασαν δύο καινοτόμες προτάσεις:
Η πρώτη αφορούσε στην ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή των Ιωαννίνων.
Η δεύτερη, η οποία διακρίθηκε και απέσπασε το τρίτο βραβείο, αφορά στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων στο ήδη υπάρχον σύστημα άρδευσης των δημόσιων χώρων. Η πρόταση επικεντρώνεται στην χρησιμοποίηση συσκευών για αυτόματο πότισμα με απομακρυσμένο έλεγχο, γεγονός που επιτρέπει την μείωση του νερού που καταναλώνεται στους κοινόχρηστους χώρους κατά 50%.
 anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» - Σήμερα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Μ. Ελισάφ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8551511888742870043
item