«Νταής» ιδιοκτήτης καφετέριας γρονθοκόπησε εφοριακό στην Αλεξανδρούπολη


«Νταής» ιδιοκτήτης καφετέριας γρονθοκόπησε εφοριακό στην Αλεξανδρούπολη

Δεν φτάνει που δεν έκοβε ούτε καν Δελτία Παραγγελίας, είχε και… μακρύ χέρι ο ιδιοκτήτης καφέ στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος ξυλοφόρτωσε ελεγκτή της ΑΑΔΕ, που επιχείρησε να βεβαιώσει τις παραβάσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν εφοριακοί, κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου για την έκδοση αποδείξεων, μπήκαν σε καφετερία της Αλεξανδρούπολης. 

Αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν έδινε στους σερβιτόρους ούτε καν Δελτία Παραγγελίας αλλά απλά… χαρτάκια, ενώ απόδειξη δεν υπήρχε ούτε για δείγμα στα τραπέζια, ούτε φυσικά στην ταμειακή μηχανή, που είχε μάλλον… διακοσμητικό ρόλο.

Όταν οι ελεγκτές επιχείρησαν να προχωρήσουν στη βεβαίωση των παραβάσεων κι ενημέρωσαν τον επιχειρηματία ότι θα μπει το προβλεπόμενο 48ωρο «λουκέτο», τότε εκείνος όρμηξε και χτύπησε μανιωδώς με γροθιές στο σώμα τον έναν εφοριακό υπάλληλο.

Οι αστυνομικοί έθεσαν υπό κράτηση το... θύμα
Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου εκεί περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη τον εφοριακό.

Επιστρέφοντας από το νοσοκομείο, όπου πήγε για τις πρώτες βοήθειες, ο εφοριακός άκουσε τον ιδιοκτήτη του καφέ να τον απειλεί με μήνυση κι ενώ ως γνωστόν με πρόσφατες διατάξεις δεν προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για όσους επιτελούν το έργο τους εν ώρα υπηρεσίας, ο ελεγκτής άκουσε έκπληκτος τους αστυνομικούς να του λένε ότι κρατείται! 

Χρειάστηκε η παρέμβαση του τοπικού Εισαγγελέα, που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους- άραγε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν τι προβλέπεται;- καθιστώντας σαφές ότι ο εφοριακός κακώς κρατείται.

Πρόστιμο και λουκέτο για τον «νταή» επιχειρηματία
Όσο για τον… οξύθυμο επιχειρηματία, που κρατείται με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, πέρα από το προβλεπόμενο πρόστιμο των 2.500 ευρώ, βρίσκεται αντιμέτωπος και με «λουκέτο» 1 μήνα, όπως ισχύσει τις περιπτώσεις παρεμπόδισης ελέγχου με χρησιμοποίηση απειλής ή βίας κατά των εφοριακών.

epirusblog.gr
5 of 5
«Νταής» ιδιοκτήτης καφετέριας γρονθοκόπησε εφοριακό στην Αλεξανδρούπολη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 98966908942707469
item