Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες

Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες
Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, για την πρόκληση και τη συμμετοχή τους σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, βρίσκονται οι τέσσερις συλληφθέντες από την Αστυνομία, στο περιθώριο της αναμέτρησης του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ. 
Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Εθνικό Στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και στα οποία συμμετείχε μία μικρή ομάδα οπαδών, που συνάντησαν την καθολική αποδοκιμασία όλων των υπολοίπων φιλάθλων, αμαύρωσαν την αναμέτρηση, ενώ είναι προφανές, ότι υπάρχει κίνδυνος βαριάς τιμωρίας της έδρας που φτάνει μέχρι και την αφαίρεση βαθμών.
Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οπίων ένας ανήλικος 17χρονος, ενώ δύο είναι ηλικίας 26 ετών και ένας 34 ετών.
Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα, ζήτησαν και πήραν αναβολή και θα δικαστούν την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι. Για τον ανήλικο ακολουθείται διαφορετική διαδικασία, ενώ όλοι τους είναι αντιμέτωποι με τις επιπλέον επιβαρυντικές διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου.
Θέση αναμένεται να πάρει και η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όσο και η ΓΓΑ που δεν αποκλείεται να ζητήσουν παράσταση ως πολιτικώς ενάγοντες στο δικαστήριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί μέσω του ελέγχου από τις κάμερες ασφαλείας και άλλοι συμμετέχοντες στα επεισόδια μεταξύ των οποίων και κάποιοι ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 ετών!
Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή εκατοντάδων καθισμάτων στη Θύρα 10, αλλά και μικρές ζημιές στο νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή καταδικάζει τις πράξεις βανδαλισμού «…σε ένα στάδιο που είναι το «σπίτι» του ΠΑΣ, αλλά και το «σπίτι» για χιλιάδες άλλους αθλητές και αθλήτριες.
Με ηρεμία και νηφαλιότητα οφείλουμε να κάνουμε επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση την οποία έχουμε επιδιώξει ως Δημοτική Αρχή με την ΠΑΕ και τον ερασιτέχνη τόσο για να σχεδιάσουμε κοινές δράσεις όσο και για βρούμε τρόπους να απομονώσουμε μια θλιβερή μειοψηφία ατόμων, τους οπαδούς της ασχήμιας και της καταστροφής, που προβαίνουν σε βανδαλισμούς τόσο εντός γηπέδου όσο και στην πόλη.
Η ιστορία του ΠΑΣ άλλωστε δεν ήταν ποτέ και δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την βία, αλλά με το αθλητικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και τους υψηλούς στόχους».
«Η εικόνα των καταστροφών που παρουσιάστηκε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν τιμούν την πόλη μας και την ομάδα μας. Οι φίλαθλοί μας έχουν και ήθος και διαπνέονται από αθλητικό πνεύμα και το έχουν αποδείξει σε όλη τη διαδρομή του θρυλικού Άγιαξ της Ηπείρου», αναφέρει σε ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.   
Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά των μεμονωμένων αυτών ατόμων «που είναι η λυπηρή εξαίρεση και καμία σχέση δεν έχουν με το φίλαθλο κόσμο του ΠΑΣ και ελπίζει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επανορθώσουν τις ζημιές που προκάλεσαν στο πρόσφατα ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. 
Σε ό,τι μας αφορά, είμαστε πάντα έμπρακτα κοντά στον αθλητισμό, την ομάδα και τους υγιείς φιλάθλους της, αλλά δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της ριζικής αντιμετώπισης των τριτοκοσμικών αυτών συμπεριφορών», καταλήγει η ανακοίνωση.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στον Εισαγγελέα οι τέσσερις συλληφθέντες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5487765224726267923
item