Ο Τσίπρας θαυματοποιός -Και με τον Θύμιο, και με τον Χριστό, και με τον Αρη Βελουχιώτη

Ο Τσίπρας θαυματοποιός -Και με τον Θύμιο, και με τον Χριστό, και με τον Αρη Βελουχιώτη

Τα δίνει όλα ο Αλέξης Τσίπρας στο φίνις για τις εκλογές, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν πάντα πολύ ψηλά τη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, δεν διστάζει να επιστρατεύσει στον εκλογικό του λόγο, με μια «δημιουργική ασάφεια» που θα έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης, και τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, και τον Χριστό, και τον Αρη Βελουχιώτη, και φυσικά τις φιέστες με τα ακίνητα βαγόνια του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Τσίπρας: Πάντα επίκαιρος ο Αρης Βελουχιώτης
Τελευταίο κρούσμα, η αναφορά στον Εμφύλιο και στην ιστορική ομιλία του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία. 

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες το βράδυ στην ίδια πόλη, ενώπιον εκατοντάδων Ρομά (που οι κακές γλώσσες λένε ότι μεταφέρθηκαν με πούλμαν από τους γειτονικούς καταυλισμούς), δήλωσε ότι η ομιλία που έκανε ο Βελουχιώτης το 1944 παραμένει σήμερα «εξαιρετικά επίκαιρη»!

Είναι προφανές ότι μετά τις αποκαλύψεις για τις σκαφάτες διακοπές στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο πρωθυπουργός χρειαζόταν μια ένεση αριστεροσύνης. 

Και έτσι ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε το μάτι στους παραδοσιακούς αριστερούς, επιστρέφοντας στην ιστορία της Εθνικής Αντίστασης. Το είχε πει άλλωστε και η Σία Αναγνωστοπούλου στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια του ΕΑΜ.

Από την ομιλία του επικεφαλής του ΕΛΑΣ προτίμησε να ξεχάσει εκείνο το ιστορικό του αρχικαπετάνιου του Απελευθερωτικού Στρατού «ναι, σφάξαμε και είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί»... που δεν θα ακουγόταν και πολύ επίκαιρο, είναι η αλήθεια, και προτίμησε την άλλη ατάκα από τον Άρη:

«Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία...».

Τσίπρας: Κι εμείς πιστεύουμε...
Πριν από τον Αρη Βελουχιώτη, ο πρωθυπουργός είχε επιστρατεύει και τη μεταφυσική. Οσο πλησιάζουν οι κάλπες, μια βοήθεια από τα Θεία είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Αλλωστε έχει παρέλθει ο καιρός που ο Αλέξης Τσίπρας επιδείκνυε τον αθεϊσμό του, αρνούνταν να μπει στην εκκλησία ή δεν έκανε τον σταυρό του.

Τώρα είναι πρώτη σειρά στις θρησκευτικές τελετές και ανακάλυψε μάλιστα ότι η κοινωνική ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο κοντά με τις διδαχές του Ιησού Χριστού. «Θαύμα, θαύμα!», θα πουν οι επικριτές του.

Μιλώντας στα εγκαίνια του νοσοκομείου της Λευκάδας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Είναι εδώ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. Διότι ξέρετε ότι οι δικές μας οι αρχές και οι αξίες, η δική μας ιδεολογία, κι ας μας λένε κάποιοι, κι ας μας κάνουν κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός, από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς».

Ταξί-εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ
Και επειδή είναι και καλός χριστιανός ο Αλέξης Τσίπρας, συγχώρεσε τον Θύμιο Λυμπερόπουλο που έδινε μάχες επί Νέας Δημοκρατίας. Και τον κάλεσε να συμπορευθεί με τις δυνάμεις του καλού.

Ετσι οι εναγκαλισμοί και τα φιλιά με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ και φίλο του Χρήστου Σπίρτζη -που έδωσε, μεταξύ άλλων, μάχη για να καταργηθούν όλες οι σύγχρονες πλατφόρμες χρήσης των ταξί, που έκανε καμπάνια «Οχι στον εκσυχρονισμό»- οδήγησαν τον υπουργό Μεταφορών στην απίθανη προτροπή προς τους οδηγούς ταξί «να μετατρέψουν τα ταξί τους σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πόσο μπορούν να πείσουν τους πελάτες τους όμως οι οδηγοί ταξί να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται... Αντίθετα, όλοι όσοι εξυπηρετούνται από τις νέες πλατφόρμες μάλλον θα ένιωσαν ενόχληση από την επιστροφή του κυβερνώντος κόμματος στη στήριξη όλων των ειδών των συντεχνιακών αιτημάτων, εν όψει εκλογών. 

Οι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές της «Γέφυρας» που τώρα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί. Ούτε ο Γιάννης Ραγκούσης, που έδινε κάποτε μάχες εναντίον του Θύμιου Λυμπερόπουλου για να απελευθερωθεί η αγορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Αιγάλεω
Θερμός εναγκαλισμός του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Εγκαίνια συρμού μετά τους μουσαμάδες
Καλές είναι οι δηλώσεις βέβαια, αλλά χρειάζονται και πράξεις. Προεκλογική καμπάνια χωρίς φιέστες και εγκαίνια γίνεται; Δεν γίνεται. 

Μπορεί το μετρό της Θεσσαλονίκης να μην προβλέπεται να λειτουργήσει για πολλούς, πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια, μπορεί ο συρμός που «εγκαινιάστηκε» να μην έχει μπει ούτε καν ακόμα στις ράγες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Στέλιο Παππά να βγάλουν ωραίες «προλεταριακές» φωτογραφίες, με τα κράνη των εργατών και με κίτρινα γιλέκα που θυμίζουν λίγο και τους αγώνες των καταπιεσμένων Γάλλων εναντίον της νεοφιλελέ πολιτικής του Εμμανουέλ Μακρόν.

Αλλωστε, είχαν προηγηθεί τα εγκαίνια του σταθμού του μετρό από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Τι κι αν τα μηχανήματα ήταν μουσαμάδες ζωγραφισμένοι. Και πάλι βγήκαν ωραίες φωτογραφίες, με τον πρωθυπουργό να υπερηφανεύεται ότι ξεκόλλησαν τα έργα που είχαν κολλήσει επί των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου στο εργοτάξιο του Μετρό
Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στα εγκαίναι του Συρμού του Μετρό της Θεσσαλονίκης/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Παροχές λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες
Από τον Άρη Βελουχιώτη στον Χριστό, περνώντας από το κότερο της Παναγοπούλου, ο προεκλογικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα κινδυνεύει να προκαλέσει ίλιγγο στους αριστερούς ψηφοφόρους. Σε όσους δυσπιστούν, σε όσους έχουν απογοητευθεί, υπάρχουν πάντα τα επιδόματα. Μέχρι και η σύνταξη του Ιουνίου θα δοθεί λίγα 24ωρα προ των εκλογών.

Η λεγόμενη «13η σύνταξη» θα καταβληθεί όλως τυχαίως την επόμενη εβδομάδα, η μείωση του ΦΠΑ -που επιστρέφει στο καθεστώς Σαμαρά μετά τις αυξήσεις που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015- αρχίζει να ισχύει από τη Δευτέρα. Και ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει. Θα έρθουν και άλλες παροχές. Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, θα δοθούν αυξήσεις και πάει λέγοντας.

Κι ας ετοιμάζουν αντίμετρα οι δανειστές. Τώρα αυτό που έχει σημασία είναι οι εκλογές. Μετά βλέπουμε.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τσίπρας θαυματοποιός -Και με τον Θύμιο, και με τον Χριστό, και με τον Αρη Βελουχιώτη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7463285775168654852
item