«Πόλεμος» για την 7ήμερη εργασία: Το υπουργείο της Αχτσιόγλου την ενέκρινε, λέει η ΝΔ στο Μαξίμου

«Πόλεμος» για την 7ήμερη εργασία: Το υπουργείο της Αχτσιόγλου την ενέκρινε, λέει η ΝΔ στο Μαξίμου

«Πόλεμο» ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ... πυροδότησε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, εν όψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πενθήμερη εργασία να μετατραπεί σε επταήμερη, λέγοντας σχετικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να με κατηγορήσει ότι είμαι κατά του οκταώρου. 


Το πρώτο που κάνω, είναι να αναγνωρίζω στο νέο κόσμο που έρχεται ότι οι άνθρωποι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο απ' ό,τι δούλευαν μέχρι και σήμερα και πως το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα που έχουν άλλες συνήθειες. 

Μερικές φορές, το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα αλλά είναι καλό».

Και συνέχισε: «Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

«Κάποιοι που τα βλέπουν αυτά και κυνηγούν σκιές, είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει μπροστά μας και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα του '80. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. 


Η Ελλάδα του 2021 που ξημερώνει μπροστά μας είναι μία άλλη Ελλάδα. 

Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται αυτά φοβάμαι ότι δεν έχουν το βασικό πλαίσιο κατανόησης για να αντιληφθούν που πηγαίνει ο σύγχρονος κόσμος» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μέγαρο Μαξίμου: Δεσμεύθηκε για επταήμερη εργασία

Τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη για επταήμερη εργασία έσπευσε να σχολιάσει με ανακοίνωσή του τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«O κ. Μητσοτάκης, στη διακαναλική συνέντευξη, ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη "ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα". Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι μόνιμη, αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα» τονίζει ακόμη το Μέγαρο Μαξίμου.

«Τελικά, ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολίασε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη για να μας πει: "7ήμερο δουλειά και κομμένη η 13η". Επίσης, ότι καλά έκανε και είπε όσα είπε, για τον πατέρα του πρωθυπουργού. Προτείνουμε να καθιερώσει καθημερινό briefing».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε: «Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. 


Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά. Ακόμη και για τον κο Μητσοτάκη, του ξεπερασμένου 8ωρου και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, η θέση αυτή ξεπερνά κάθε όριο. Είναι θέση που θα άρμοζε σε βιομήχανο ή φεουδάρχη του 17ου αιώνα».

ΝΔ: Την επταήμερη εργασία την ενέκρινε το υπουργείο της Αχτσιόγλου

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε "13η σύνταξη" ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. 


Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου (!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. 


Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαίου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».
epirusblog.gr
5 of 5
«Πόλεμος» για την 7ήμερη εργασία: Το υπουργείο της Αχτσιόγλου την ενέκρινε, λέει η ΝΔ στο Μαξίμου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6266239972983171307
item