Τα 5 χειρότερα πράγματα που κάνεις στα μαλλιά σου και πώς να τα αποφύγεις

Τα 5 χειρότερα πράγματα που κάνεις στα μαλλιά σου και πώς να τα αποφύγεις
Mπορεί να ακούγεται γνωστό, αλλά δεν πρέπει ποτέ να χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά σας. «Οι γυναίκες συχνά δεν γνωρίζουν ότι όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι περισσότερο εύθραστα, με αποτέλεσμα να σπάνε πιο εύκολα», αναφέρει η hairstylist των διασήμων Justine Marjan. 
Δείτε παρακάτω τα 5 χειρότερα πράγματα που κάνετε με τα μαλλιά σας και προσπαθήστε να τα αποφύγετε.
1. Κοιμάστε σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες
Αποδεικνύεται ότι ο ύπνος σε σατέν μαξιλαροθήκες δεν είναι τελικά άλλο ένα κόλπο μάρκετινγκ. «Ο ύπνος σε μαξιλαροθήκες από βαμβάκι προκαλεί σπασμένες άκρες», τονίζει η διάσημη hairstylist Cynthia Alvarez. 
Απορροφούν επίσης την υγρασία από τα μαλλιά. «Ναι, οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες είναι μαλακές και ανθεκτικές, αλλά το να τρίβετε τα μαλλιά σας σε αυτές είναι κακή ιδέα».
2. Κουρεύεστε συχνά ή πολύ σπάνια
Το κούρεμα είναι απολύτως απαραίτητο για να διατηρηθούν τα μαλλιά σας υγιή, αλλά η συχνότητα εξαρτάται από το είδος της τρίχας κάθε γυναίκας. 
Αν έχετε στόχο να μακρύνετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει να κόβετε τις άκρες τους κάθε 4-6 εβδομάδες, αλλά η Justine Marjan υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές. 
«Το να κουρεύεις συχνά τα μαλλιά σου δεν θα τα κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα, αυτό εξαρτάται απλώς από την υγεία των μαλλιών και από τον τρόπο που τα φροντίζεις το σπίτι».
3. Λούζεστε με καυτό νερό
Οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για τα θερμαινόμενα εργαλεία styling που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά μας, ισχύουν και για τη θερμοκρασία του νερού. 
Με τον ίδιο τρόπο που τα μαλλιά βλάπτονται όταν χρησιμοποιούμε εργαλεία styling σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν επίσης να επηρεαστούν εάν το νερό που λουζόμαστε είναι πολύ ζεστό. 
Το ζεστό νερό αφυδατώνει τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο επιρρεπή στη θραύση. Αφαιρεί επίσης περισσότερη λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που μπορεί να βλάψει τα μαλλιά στη ρίζα και να προκαλέσει υπερβολική τριχόπτωση.
4. Πιάνετε σφιχτά τα μαλλιά σας
«Οι αλογοουρές είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για μια κακή ημέρα για τα μαλλιά σας, αλλά εάν τα πιάσετε πολύ σφιχτά μπορεί να ασκήσετε υπερβολική πίεση στο τριχωτό της κεφαλής και να καταστρέψετε τις ρίζες σας», τονίζει η Cynthia Alvarez. 
Το συνεχές τράβηγμα των μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία έλξης. Εάν ο στόχος είναι απλά να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας, η Cynthia Alvarez προτείνει να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκια αντί για λαστιχάκια.
5. Σκουπίζετε τα μαλλιά με πετσέτα
Ομοίως με το πρόβλημα της μαξιλαροθήκης, η μέθοδος που στεγνώνετε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο μπορεί να οδηγήσει σε θραύση. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο. 
Το σκούπισμα με σκληρές βαμβακερές πετσέτες μπορεί να προκαλέσει υπερβολική τριβή, επηρεάζοντας το ανώτερο στρώμα της τρίχας και προκαλώντας θαμπή εμφάνιση ή ακόμα και φριζάρισμα.
epirusblog.gr
5 of 5
Τα 5 χειρότερα πράγματα που κάνεις στα μαλλιά σου και πώς να τα αποφύγεις
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 961672536478526338
item