Άρτα: 4η συνάντηση εταίρων του έργου QNEST για τον αειφόρο τουρισμό στην ΑΡΤΑ


Άρτα: 4η συνάντηση εταίρων του έργου QNEST  για τον αειφόρο τουρισμό στην ΑΡΤΑΤην έναρξη των εργασιών της διήμερης Συνάντησης και Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού έργου QNeST «Δίκτυο Ποιότητας για τον Αειφόρο Τουρισμό» (Quality Network for Sustainable Tourism) πραγματοποίησε σήμερα 30 Μαΐου 2019 στην Άρτα, ο Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων...
Το έργο QNeST ανήκει στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα INTERREG Πολυμερούς Εδαφικής Συνεργασίας Αδριατικής - Ιονίου.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επιστήμονες, ερευνητές, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και ειδικοί σε θέματα τουρισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς και αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής από 5 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Μαυροβούνιο. 

Η ομάδα εργασίας του έργου έχει ως στόχο τη σχεδίαση τουριστικών διαδρομών εντός μιας πληροφοριακής και συνδημιουργικής διαδικτυακής πλατφόρμας, την οποία σχεδίασε η ομάδα του Εργαστηρίου αξιοποιώντας ειδικά ψηφιακά εργαλεία.

Στα πλαίσια του έργου θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και φορέων, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν μέσα από τις δράσεις του έργου με το «Σήμα Ποιότητας» αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάδειξη και προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο. 

Το Σήμα Ποιότητας αφορά την παραδοσιακή και άυλη πολιτιστική κληρονομιά συμπεριλαμβάνοντας τη Μεσογειακή διατροφή, και ειδικότερα το ελαιόλαδο, το κρασί και τα ψάρια.
Ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα ήθελαν να γίνουν μέλη του δικτύου, να προβληθούν, να συνεργασθούν με άλλες επιχειρήσεις από τις συνεργαζόμενες χώρες και να συμμετάσχουν στις δράσεις του έργου, καλούνται να επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής   contact@kic.uoi.gr και   2681050234 .

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: 4η συνάντηση εταίρων του έργου QNEST για τον αειφόρο τουρισμό στην ΑΡΤΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3201392112207311447
item