Γιάννενα: Με… σύνθημα «εμείς μπορούμε καλύτερα» οι μονομάχοι σε 13 Δήμους της Ηπείρου! Ποια είναι τα δίδυμα που θα διασταυρώσουν ξίφη την Κυριακή

Γιάννενα: Με… σύνθημα «εμείς μπορούμε καλύτερα» οι μονομάχοι σε 13 Δήμους της Ηπείρου! Ποια είναι τα δίδυμα που θα διασταυρώσουν ξίφη την Κυριακή

Έντονες οι ζυμώσεις στα Γιάννενα - Θ. Μπέγκας και Μ. Ελισάφ ξεκίνησαν συζητήσεις με τις υπόλοιπες παρατάξεις

Ευχαριστίες από τον Ν. Γκόντα - Δεσμεύσεις σε σημαντικά θέματα ζητά ο Α. Μπαρτζώκας…

Σε πέντε μόνο Δήμους σε όλη την Ήπειρο έπεσε οριστικά η αυλαία των εκλογών εκλέγοντας δημάρχους από την πρώτη Κυριακή. 
Στους υπόλοιπους 13 από τους συνολικά 18 η εκλογική μάχη θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή, όπου ισάριθμα δίδυμα υποψηφίων θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με... έπαθλο για τον κάθε νικητή τη δημαρχία!
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν φυσικά τα Γιάννενα, που είναι και ο μεγαλύτερος Δήμος σ’ ολόκληρη την Περιφέρεια, όπου οι «ζυμώσεις» έχουν ξεκινήσει ήδη και οι Θωμάς Μπέγκας και Μωυσής Ελισάφ ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση αναζητώντας ήδη συμμαχίες με άλλες δημοτικές παρατάξεις.
Κρίσιμες είναι οι αναμετρήσεις και στις άλλες δύο μεγάλες πόλεις της Ηπείρου, την Άρτα και την Πρέβεζα, ενώ σε αρκετούς Δήμους ρόλο ρυθμιστή για το τελικό αποτέλεσμα θα παίξουν όσοι υποψήφιοι δήμαρχοι έμειναν εκτός δεύτερου γύρου, συγκεντρώνοντας όμως αξιοσημείωτα ποσοστά ψήφων.
Στον Δήμο Ιωαννιτών
Οι ζυμώσεις για την τελική έκβαση της μάχης στον Δήμο Ιωαννιτών έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ο σχηματισμός δημοτικής αρχής απαιτεί αυτή τη φορά τη σύμπλευση τουλάχιστον τριών παρατάξεων!
Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος έχει σημαντικό προβάδισμα σχεδόν επτά ποσοστιαίων μονάδων και 3.200 ψήφων έναντι του Μωυσή Ελισάφ, με χθεσινή του γραπτή δήλωση, αφού ευχαριστεί όλους τους δημότες που ανέδειξαν την παράταξή του νικήτρια στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τη δεύτερη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τονίζει πως αναλαμβάνει την ευθύνη να δημιουργήσει «τη νέα αυτοδιοικητική πλειοψηφία των θετικών δυνάμεων του Δήμου Ιωαννιτών». 
Ξεκινάει λοιπόν συναντήσεις με όλες τις παρατάξεις που δεν κατάφεραν να εισέλθουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, προκειμένου να διερευνήσει τη μέγιστη προγραμματική σύγκλιση που θα επιτρέψει την αποτελεσματική διακυβέρνηση του Δήμου, την επόμενη ημέρα. 
«Προσέρχομαι σε αυτό το διάλογο με τις βασικές αρχές της παράταξής μας, όπως είναι η χρηστή διοίκηση και η διαφάνεια, το σχέδιο και το όραμα για το μέλλον του μεγάλου Δήμου Ιωαννιτών. 
Προσέρχομαι σε αυτό το διάλογο με ειλικρίνεια, όχι μόνο γιατί το επιβάλει το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής, αλλά γιατί τόσο εγώ προσωπικά όσο και η παράταξη μου, έχουμε δώσει δείγματα γραφής τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνει με έμφαση. 
Ο έτερος μονομάχος της ερχόμενης Κυριακής Μωυσής Ελισάφ, μιλώντας προχθές βράδυ στην ολομέλεια της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή», υπογράμμισε ότι εν όψει του δεύτερου γύρου αυτή πορεύεται με ενότητα, απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και διεκδικεί την ψήφο όλων στη βάση του προγράμματός της για τη νέα εποχή στα Γιάννενα.
Τα μηνύματα αυτά μετέφερε χθες στα μέσα ενημέρωσης εκ μέρους της παράταξης η Αφροδίτη Κάππη συγχαίροντας δημόσια όλες τις παρατάξεις για το υψηλό επίπεδο του προεκλογικού αγώνα. «Όλες έχουν λόγο και ρόλο στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Με υπευθυνότητα, με σύνεση, με σχέση ισοτιμίας θα πορευτούμε μαζί τους. Ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ήδη έχει ανοίξει κύκλο επικοινωνίας με όλους τους υποψηφίους δημάρχους», σημείωσε, μεταξύ άλλων.
Μία λιτή ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέδωσε χθες η παράταξη του πρώην Δημάρχου Νίκου Γκόντα «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» χωρίς να κάνει γνωστή τη στάση της στον δεύτερο γύρο. 
Σ’ αυτήν αναφέρει τα εξής: «Συνεπείς στις αρχές και στις αξίες μας δώσαμε το ‘παρών’ έξω από μηχανισμούς και δεκανίκια. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Ευχόμαστε η λαϊκή ετυμηγορία να αποδειχθεί επ’ αγαθώ της πόλης μας». 
Τέλος, την τακτική της ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών συζήτησε η Γραμματεία της παράταξης του Άρη Μπαρτζώκα «Γιάννενα Τώρα», η οποία καλεί τους κ.κ. Μπέγκα και Ελισάφ να τοποθετηθούν δημόσια στα σημαντικά θέματα της πόλης και να δεσμευθούν γι’ αυτά στην περίπτωση που θα είναι η επόμενη Δημοτική Αρχή. 
Η παράταξη ζητάει τοποθετήσεις για την Παμβώτιδα, πάνω σε θέματα όπως ο έλεγχος όλων των αποχετεύσεων στις παραλίμνιες περιοχές και ο εμπλουτισμός της λίμνης με αποκατάσταση της φυσικής επικοινωνίας της με πηγές, τονίζει την ανάγκη εκπόνησης σχεδίου σύγκλισης των Δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο, με αντικειμενικά κριτήρια και κάνει λόγο για συνεργασία της Υπηρεσίας καθαριότητας με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων και πλύσιμο των κάδων, στο κέντρο της πόλης και τα Σαββατοκύριακα.
Πέντε «μονομαχίες»!
Εκτός από αυτήν του Δήμου Ιωαννιτών, πέντε ακόμα «μονομαχίες» θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή στον Νομό Ιωαννίνων με ισάριθμους νυν Δημάρχους να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων, προκειμένου να πετύχουν ανανέωση της θητείας τους. 
Πιο αναλυτικά:
- Στον Δήμο Δωδώνης ο σημερινός Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος έχασε την απόλυτη πλειοψηφία για λίγα μόνο ψηφοδέλτια, όπως έγραψε χθες ο «Π.Λ.», θα αντιμετωπίσει τον προκάτοχό του, πρώην δήμαρχο Δωδώνης Κώστα Κατσανάκη. 
Ο κ. Ντακαλέτσης συγκέντρωσε την περασμένη Κυριακή ποσοστό 49,8% και ο κ. Κατσανάκης 45,1%. Όσο για τον τρίτο υποψήφιο, τον Τάσο Τόκα που έλαβε ποσοστό 5%, μιλώντας χθες σχετικά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, δεν εκφράστηκε υπέρ κανενός εκ των δύο διεκδικητών της δημαρχίας.
- Στον Δήμο Ζίτσας, ο νυν Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία με ποσοστό 48,93% θα διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του έναντι του Βασίλη Γαρδίκου, ο οποίος έλαβε 39,42%. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δίνει ένα δυναμικό προβάδισμα στον κ. Πλιάκο.
- Στον Δήμο Ζαγορίου ο πρώην δήμαρχος Τύμφης Γιώργος Σουκουβέλος επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο, λαμβάνοντας ποσοστό 38,60% των ψήφων, έναντι 31,56% του σημερινού Δημάρχου Βασίλη Σπύρου. Ο τρίτος υποψήφιος Λεωνίδας Τσουμάνης, έχοντας πάρει ποσοστό της τάξης του 29,84% αναδεικνύεται σε παράγοντα – κλειδί για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής.
- Στον Δήμο Κόνιτσας, πρώτος αναδείχθηκε ο σημερινός Δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου με ποσοστό το 37,02% και στον δεύτερο γύρο θα έχει αντίπαλο τον Νικόλαο Εξάρχου που συγκεντρώνει το 33,21% των ψήφων. Η αναμέτρηση εδώ αναμένεται σκληρή και καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει κυρίως ο Βασίλης Σπανός ο οποίος ήρθε τρίτος με ποσοστό 23,21%.
- Στον Δήμο Μετσόβου, ο νυν Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας πέρασε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό ψήφων 35,24% και θα δώσει τη μάχη με τον Σπύρο Βασιλείου, πρ. πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων, ο οποίος έλαβε ποσοστό 23,37%. Κι εδώ ρόλο μπορούν να παίξουν οι έτεροι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεόφιλος Σούλτης (22,13%) και Απόστολος Μπιτούνης (19,27%).
Στην υπόλοιπη Ήπειρο
Όσον αφορά στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, ιδιαίτερη σημασία έχουν οι μάχες του δεύτερου γύρου στην Άρτα και την Πρέβεζα. 
Για τον Δήμο Αρταίων ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης (36,79%) θα μονομαχήσει με την Τζένη Ταπραντζή – Κοιλια (19,85%), ενώ σ’ εκείνον της Πρέβεζας η δημαρχία θα κριθεί την Κυριακή μεταξύ του Νίκου Γεωργάκου (22,95%) και του νυν Δημάρχου Χρήστου Μπαΐλη (21,81%).
Κάλπες θα στηθούν ξανά την ερχόμενη Κυριακή στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων με μονομάχους τον νυν Μαρίνο Γαρνέλη και τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο, στον Δήμο Νικολάου Σκουφά ανάμεσα στη Ροζίνα Βαβέτση και τον πρ. βουλευτή Άρτας Κων/νο Παπασιώζο, στον Δήμο Πάργας ανάμεσα στον Νίκο Ζαχαριά και το σημερινό Δήμαρχο Αντώνη Νάστα που τερμάτισε δεύτερος στον πρώτο γύρο, στον Δήμο Ζηρού ανάμεσα στον νυν Δήμαρχο Νικόλαο Καλαντζή και τον Δημήτριο Γιολδάση, με τη μάχη να μοιάζει αμφίρροπη και στον Δήμο Σουλίου ανάμεσα στον Νίκο Κάτσιο και τον Ιωάννη Καραγιάννη.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Με… σύνθημα «εμείς μπορούμε καλύτερα» οι μονομάχοι σε 13 Δήμους της Ηπείρου! Ποια είναι τα δίδυμα που θα διασταυρώσουν ξίφη την Κυριακή
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6510818537988836271
item