Το Άμστερνταμ του Τάσου Δούση: 12+1 αξιοθέατα για όσους πάνε πρώτη φορά!

Το Άμστερνταμ του Τάσου Δούση: 12+1 αξιοθέατα για όσους πάνε πρώτη φορά!
Το Άμστερνταμ είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης ιδιαίτερα για νέα παιδιά και λιγότερο ίσως για οικογένειες. 

Το Άμστερνταμ, το οποίο έχω επισκεφθεί έξι φορές, είναι μία πόλη που ουσιαστικά «μένει» στην Ολλανδία… Δεν είναι κομμάτι της Ολλανδίας.
Είναι ένα εντελώς ξεχωριστό μέρος με δικούς του κανόνες με δική του φιλοσοφία με άλλη κουλτούρα και άλλο πολιτισμό. Οι κάτοικοι στο Άμστερνταμ είναι ότι πιο φιλελεύθερο έχω δει σε πόλη της Ευρώπης, εάν θέλετε του κόσμου όλου.
Αυτά που θα δείτε στην συγκεκριμένη πόλη σίγουρα δεν τα έχετε δει πουθενά αλλού. Τι να σας πω…για τα coffee shop που πουλάνε ναρκωτικά όπως χασίσι από την Καλαμάτα, ή για τις βιτρίνες του sex που είναι το κορυφαίο αξιοθέατο!
Σήμερα στο blog μου και στο Travelstyle.gr με πληροφορίες από το info Amsterdam θα σας γράψω για 13 αξιοθέατα για πρωτάρηδες ταξιδιώτες στην Ολλανδική πόλη. 
Είναι αυτά που θα πρέπει να δείτε όταν πάτε για πρώτη φορά στο Amsterdam. Σε άλλο άρθρο θα σας γράψω tips και αξιοθέατα για ψαγμένους…
Ακολουθούν 12+1 κορυφαία αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε!

1.Oude KerkOude Kerk, Άμστερνταμ

Αυτή η παλαιά εκκλησία με τα μικρά σπίτια που προσκολλώνται στις πλευρές της, παραμένει ένα ήρεμοo σημείο στην καρδιά της ξέφρενης περιοχής με τα Κόκκινα Φανάρια. 
Τα κτήρια της, ειδικά το οκτάγωνο κωδωνοστάσιο με ύφος γοτθικό-αναγεννησιακό χρησιμοποιήθηκε από τους ναυτικούς για να πάρουν τα ρουλεμάν τους.

2. Πλατεία DamΠλατεία Dam, Άμστερνταμ

Η πλατεία Dam είναι το κέντρο και η καρδιά του Άμστερνταμ, αν και υπάρχουν αναμφισβήτητα πιο ωραίες περιοχές στην πόλη. Σαν ιστορική περιοχή εντούτοις, είναι συναρπαστικό και αξίζει το χρόνο να το δείτε. 
Η πλατεία Dam έχει δει πολλά ιστορικά δράματα να ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια των ετών, και ήταν παραδείγματος χάριν, η περιοχή υποδοχής για τον Napoleon και τα στρατεύματά του κατά τη διάρκεια της κατάληψης της πόλης το 1808. 
Η εντυπωσιακή ιστορία της πλατείας είναι καλά τεκμηριωμένη στο Ιστορικό μουσείο του Άμστερνταμ.
Το Βασιλικό Παλάτι (Koninklijk Paleis) που εξουσιάζει την πλατεία, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως δημαρχείο και η κλασσική πρόσοψή του και τα λεπτά γλυπτά του προορίστηκαν να δοξάσουν την πόλη του Άμστερνταμ και την κυβέρνησή του. 
Αντίθετα με την ταραχώδη ιστορία του, η πλατεία είναι τώρα μια ένα ήρεμο μέρος και προσφέρει καταφύγιο στις εκατοντάδες περιστέρια και τουρίστες ώστε να ξεκουράσουν τα κουρασμένα πόδια τους.

3. BegijnhofBegijnhof, Άμστερνταμ

Ένα στενό, θολωτό πέρασμα οδηγεί σε αυτόν τον γοητευτικό κήπο που περιβάλλεται από τα παλαιά σπίτια. 
Τα σπίτια στην αυλή τα κατείχε κάποτε ο μοναχός Beguine nuns και είναι ακόμα και σήμερα σπίτι για τις ανύπαντρες γυναίκες. 
Στο κέντρο από το γρασίδι είναι μια μεσαιωνική εκκλησία και στον αριθμό 34 βρίσκεται το παλαιότερο σπίτι στο Άμστερνταμ. 
Η είσοδος είναι από τη Spui και υποδεικνύεται από ένα χαραγμένο σημάδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά πρέπει να είστε ήσυχοι!

4. Τα διάσημα κανάλια τουΑμστερνταμ - πόλεις με κανάλια

Τα πολλά κανάλια έχουν οδηγήσει το Άμστερνταμ ώστε να γίνει γνωστό ως «Βενετία του Βορρά». Και έτσι, ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ δεν είναι πλήρες χωρίς μια κρουαζιέρα στα κανάλια. 
Μια κρουαζιέρα στα κανάλια μπορεί να είναι και συναρπαστική και χαλαρωτική κατά την ημέρα, αλλά και γοητευτική και ρομαντική τη νύχτα όταν φωτίζονται πολλά από τα σπίτια και τις γέφυρες. 
Τα τέσσερα κύρια κεντρικά κανάλια της πόλης είναι το Prinsengracht, το Herengracht, το Keizersgracht και ο Singel
Υπάρχουν επίσης πολυάριθμα μικρότερα κανάλια στη γειτονιά Jordaan, εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα ευχάριστα το Brouwersgracht, το Bloemgracht και το Leliegracht.

5. Magere BrugMagere Brug - γέφυρα Άμστερνταμ

Από τις γέφυρες του Άμστερνταμ περίπου στο 1280 η πιο διάσημη είναι το Magere Brug ή αλλιώς η «Skinny Bridge» (μεμβρανοειδής γέφυρα). 
Είναι μια παραδοσιακή διπλό-φυλλη, ολλανδική σπαστή γέφυρα που συνδέει τις όχθες του ποταμού Amstel. 
Περίπου κάθε είκοσι λεπτά, η γέφυρα ανοίγει για να αφήσει τα πλοία να περάσουν. 
Η αρχική γέφυρα χτίστηκε το 1670, αλλά καθώς η κυκλοφορία στον Amstel αυξήθηκε, μια πιο μεγάλη γέφυρα χτίστηκε για να αντικαταστήσει την προηγούμενη μικρότερη.

6. JordaanΓειτονιά Jordaan, Άμστερνταμ

Το Jordaan του Άμστερνταμ, κάποτε μια περιοχή εργατικής τάξης, σήμερα είναι πολύ γνωστό και επιζητούμενο. 
Οι ανακαινισμένες αποθήκες εμπορευμάτων είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, και το Jordaan κατοικείται τώρα από ένα ζωηρό μείγμα σπουδαστών, ευκατάστατων επιχειρηματιών και δημιουργικών επαγγελματιών. 
Το Jordaan έχει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με τα στενά δρομάκια του, τα γραφικά κανάλια, τα καφέ του, τις γκαλερί τέχνης και τα μοναδικά καταστήματα. 
Μπορείτε εύκολα να χαθείτε σε έναν ευχάριστο περίπατο μέσα στα γοητευτικά δρομάκια που συνδέουν τα 3 κύρια κανάλια.

7. Πλατεία RembrandtpleinΠλατεία Rembrandtplein, Άμστερνταμ

Η Rembrandtplein είναι ευθυγραμμισμένη με τα μπαρ, τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία και είναι έτσι ένας μαγνήτης τουριστών. 
Ένα δημοφιλές κέντρο νυχτερινής ζωής, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τα παραδοσιακά ολλανδικά μπαρ που παίζουν πραγματική ολλανδική μουσική. 
Το καλοκαίρι, οι πεζόδρομοι ξεχειλίζουν από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν ένα ποτό και χαζεύουν τον κόσμο που περνάει. 
Στο κέντρο της πλατείας είναι ένα μικρό αλλά ευχάριστο πάρκο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να αποτείνετε φόρο τιμής στο άγαλμα του Rembrandt. 
Γύρω από την περιοχή θα βρείτε επίσης ποιοτικά βραδινά μαγαζιά, τους ομοφυλοφιλικούς τόπους συναντήσεως, τους σεβαστούς εμπόρους διαμαντιών και τα αναπόφευκτα ελκυστικά καταστήματα με τουριστικά.

8. Πλατεία LeidsepleinΠλατεία Leidseplein, Άμστερνταμ

Η Leidseplein ή πλατεία Leidse είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κέντρα του Άμστερνταμ για τη νυχτερινή της ζωή. 
Με πολλά εστιατόρια, clubs, coffeeshops, κινηματογράφους και θέατρα στην περιοχή, η Leidseplein είναι ένα παλλόμενο και ζωηρό μέρος. 
Στα θερμά θερινά βράδια, οι τουρίστες και οι ντόπιοι εκμεταλλεύονται εξίσου τις υπαίθριες τοποθεσίες των μπαρ για μερικά ατελείωτα και χαλαρά ποτά με φίλους. 
Οι πλανόδιοι μουσικοί, οι ζογκλέρ, οι fire-eaters και άλλοι performers ζωντανεύουνε την πλατεία, συχνά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

9. Αγορά Albert CuypΑγορά Albert Cuyp, Άμστερνταμ

Η Albert Cuypmarkt είναι αναμφισβήτητα η πιο γνωστή και η πιο πολυάσχολη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη. Προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, και είναι ιδιαίτερα τα Σάββατα.
Υπάρχουν πάνω από 300 πάγκοι και τα αγαθά ποικίλουν από φρέσκα προϊόντα, ως ενδύματα και μικροπράγματα, με τις χαμηλότερες τιμές στο Άμστερνταμ. 
Η αγορά βρίσκεται μέσα στην περιοχή Pijp, που περιβάλλεται από πολλά ευχάριστα καφέ και μικρά καταστήματα. Υπάρχουν και άλλες συνηθισμένες και τακτικές υπαίθριες αγορές στο Άμστερνταμ.

10. Artis ZOOArtis ZOO - ζωολογικός Άμστερνταμ

Δεξιά από το κέντρο του Άμστερνταμ, μπορείτε επίσης να βρείτε τον παλαιότερο ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας. 
Αποτελείται από τέσσερις κύριες περιοχές: Ζωολογικός Κήπος, Πλανητάριο, Βοτανικοί Κήποι και Γεωλογικό και Ζωολογικό Μουσείο.
Στο ζωολογικό κήπο μόνο, θα βρείτε ζώα από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ένα μοναδικό κανάλι- ενυδρείο σας παρουσιάζει ποιά ζώα περιπλανώνται στα κανάλια του Άμστερνταμ.
Το πλανητάριο προσφέρει στα παιδιά ένα ταξίδι στο σύμπαν. Στους ήσυχους κήπους, μπορείτε να βρείτε πολλά παλαιά δέντρα και αγάλματα σύγχρονων καλλιτεχνών καθώς επίσης και ένα εντυπωσιακό θερμοκήπιο τροπικών δασών. 
Το γεωλογικό μουσείο σας παρουσιάζει πώς ο πλανήτης έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 4 δισεκατομμύριο ετών.

11. VondelparkVondelpark, Άμστερνταμ

Το Vondelpark βρίσκεται στο νότο του Άμστερνταμ, ακριβώς πέντε λεπτά με τα πόδια από την Leidseplein και σε περπατίσιμη απόσταση από το Rijksmuseum, το μουσείο Stedelijk και το Van Gogh Museum.
Με 10 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, το Vondelpark είναι το διασημότερο πάρκο στις Κάτω Χώρες.

12. Hortus Botanicus (Βοτανικός Κήπος)Hortus Botanicus, Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ έχει έναν μεγάλο και ελκυστικό βοτανικό κήπο που ονομάζεται Hortus Botanicus, ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο (περίπου το 1632). 
Έχει περισσότερα από 6000 φυτά και μερικά από τα φυτά είναι πραγματικά μοναδικά όπως ο ηλικίας 2000 ετών αθάνατος κάκτος. 
Στον πρόσφατα ανακαινισμένο προστατευόμενο πορτοκαλεώνα του Hortus Botanicus, ένα όμορφο cafe με μια μεγάλη εξωτερική ταράτσα προς στον κήπο καλωσορίζει τους επισκέπτες. 
Τοποθετημένος σε μια σύντομη που περπατείται απόσταση από το Rembrandts House , πολύ κοντά στο ζωολογικό κήπο Artis του Άμστερνταμ, το Εβραϊκό Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο Αντίστασης, ο Hortus Botanicus παραμένει μια ευχάριστη όαση ειρήνης στο πολυάσχολο και συνωστισμένο κέντρο του Άμστερνταμ.

13. Όλες οι πλατείες και οι αγορές στο ΆμστερνταμMuseumplein, Άμστερνταμ

Οι πλατείες της πόλης συμβολίζουν ολόκληρες περιοχές της πόλης με τη δραστηριότητά τους και τον χαρακτήρα τους. 
Η μεγάλη και ανοικτή πλατεία Dam με το Παλάτι της Βασίλισσας και του καλύτερου τμήματος αποθήκης έχει έναν κεντρικό ρόλο στην πόλη, η Leidseplein και η Rembrandtplein είναι κέντρα ψυχαγωγίας και τουρισμού ενώ το όνομα της πλατείας Museumplein μιλά από μόνο του. 
Η Nieuwmarkt, η Westermarkt και η Noordermarkt είναι παλαιές αγορές, οι οποίες βρήκαν σήμερα μια νέα λειτουργία, κάθε μια τους διαφορετική. Ακόμη και μια μικρή πλατεία αποκαλούμενη het Spui έχει τον πρόσθετο χαρακτήρα της…
Ελάτε για μία γρήγορη ξενάγηση στο Amsterdam:


 travelstyle.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Το Άμστερνταμ του Τάσου Δούση: 12+1 αξιοθέατα για όσους πάνε πρώτη φορά!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5569062751152120429
item