Διαδρομή με τρένο χωρίς παράθυρα σταματά… εξαιτίας των selfie!

Διαδρομή με τρένο χωρίς παράθυρα σταματά… εξαιτίας των selfie!
Στις ιδιαίτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρει η Νέα Ζηλανδία ανήκει μια διαδρομή με τραίνο πλάι στον Ειρηνικό Ωκεανό μήκους 350 χιλιομέτρων, από το Picton στο Christchurch. 
Το τοπίο είναι μαγευτικό και η εταιρεία σιδηροδρόμων Kiwi Rail, προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα στους επιβάτες καθώς διαθέτει βαγόνια χωρίς παράθυρα, επιτρέποντας την άμεση επαφή με τη φύση.
Η άμεση αυτή επαφή όμως ενέχει πλέον έναν μεγάλο κίνδυνο, αυτό των selfie φωτογραφιών, για τις οποίες οι τουρίστες δεν δίσταζουν ακόμη και να βγάλουν τα σώματά τους σχεδόν έξω από το τρένο για να τις πετύχουν.
Η διαδρομή καλύπτει μια απόσταση 350 χιλιομέτρων με εντυπωσιακά τοπία στο νότιο κομμάτι του νησιού, αποτελώντας το ιδανικό σκηνικό για ξεχωριστές selfie, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο.
Η Kiwi Rail σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις και προειδοποιήσεις, δυστυχώς πολλοί τουρίστες δεν διστάζουν να κρέμονται εκτός των βαγονιών για μία selfie, αγνοώντας πως πλησιάζουν σε σήραγγα και θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την δική τους ζωή αλλά και των υπολοίπων.
Η εταιρεία απαγόρευσε την επιβίβαση στα βαγόνια χωρίς παράθυρα και εξετάζει τρόπους για την αύξηση της ασφάλειας, μεταξύ τον οποίων και την τοποθέτηση τζαμιών. Έτσι μια όμορφη και μοναδική εμπειρία κινδυνεύει να πάψει να υπάρχει.
epirusblog.gr
5 of 5
Διαδρομή με τρένο χωρίς παράθυρα σταματά… εξαιτίας των selfie!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7111731703612087764
item