Μητσοτάκης στο Politico: Ανάπτυξη και αποκατάσταση της μεσαίας τάξης οι στόχοι της κυβέρνησης ΝΔ

Μητσοτάκης στο Politico: Ανάπτυξη και αποκατάσταση της μεσαίας τάξης οι στόχοι της κυβέρνησης ΝΔ

Βέβαιος για την αίσια έκβαση των επερχόμενων εκλογών και επικράτηση του κόμματός του εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Politico, που σημειώνει ότι «οι δημοσκοπήσεις του δίνουν άνετο προβάδισμα».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναπτύσσει στη στήλη Playbook του περιοδικού τις προτάσεις του για την οικονομία και την τόνωση της ανάπτυξης σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά σ’ αυτή τη χώρα από την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010 οι εκλογές δεν αποτελέσουν πηγή ανησυχίας για τις χρηματαγορές» και προσθέτοντας ότι η δέσμευσή τους προς τους ψηφοφόρους είναι να επιστρέψει η Ελλάδα σε επενδυτικό επίπεδο εντός 18 μηνών.

«Με όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσίπρας αν η ανάπτυξη είναι στο 2% – φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα μπορούσε να είναι με μια φιλοαναπτυξιακή κυβέρνηση» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του τονίζει, ακόμη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί «ανάπτυξη 3-4% για σειρά ετών» προκειμένου να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να αποκαταστήσει το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε την περασμένη δεκαετία. «Θα εδραιώσω τη μάχη κατά της διαφθοράς» λέει, ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας σχέδια «για μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς» που θα λειτουργεί με τα στάνταρ του ΟΟΣΑ ελπίζοντας, όπως γράφει το Politico, σε προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων από το εξωτερικό.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι να προχωρήσει σε μια φορολογική μεταρρύθμιση για να μπει τέλος «στη μαζική υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης» ενώ το σχέδιο θα περιλαμβάνει και μειώσεις στους εταιρικούς φόρους και τον ΦΠΑ σε τρόφιμα και ποτά καθώς μεταρρύθμιση του συστήματος είσπραξης φόρων για να τονωθεί η φορολογική συμμόρφωση. Κι όπως καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι νόμοι υπάρχουν και η ομάδα είναι έτοιμη».

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης στο Politico: Ανάπτυξη και αποκατάσταση της μεσαίας τάξης οι στόχοι της κυβέρνησης ΝΔ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8163949098480167227
item