Θεσπρωτία; Κοντά στους ηλικιωμένους τη Μεγάλη Εβδομάδα η ενορία Κεστρίνης

  Θεσπρωτία; Κοντά στους ηλικιωμένους τη Μεγάλη Εβδομάδα η ενορία Κεστρίνης
Κοντά στους ηλικιωμένους του χωριού βρέθηκε στην αρχή της Μ. Εβδομάδας, συγκεκριμένα τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου  2019 η ενορία Κεστρίνης. 

Επισκεπτόμενος το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ο π. Ηλίας Μάκος διένειμε στους παρευρισκόμενους εικονίτσες, σταυρουδάκια, φυλλάδια και βιβλία, ενώ εκ μέρους του εξαιρετικού προσωπικού του ΚΗΦΗ (με ενδιαφέρον και συναίσθημα, όχι διεκπαιρεωτικά, αλλά καρδιακά, οι γυναίκες, που δουλεύουν εκεί, στέκονται δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας), μοίρασε πασχαλινά τσουρέκια και αναστάσιμες λαμπάδες. 

Προσφέρθηκαν από το ΚΗΦΗ λουκουμάδες, κουλουράκια και άλλα νηστήσιμα εδέσματα. 

Ο π. Ηλίας, όχι με την ιδιότητα του κληρικού και θεολόγου, αλλά με τη διάθεση ενός απλού ανθρώπου να βοηθηθεί από τη σοφία ώριμων ατόμων (ανδρών και γυναικών) σε βιώματα και σκέψεις, συνομίλησε μαζί τους. 

Μεταξύ άλλων τους μετέφερε και του μετέφεραν το αληθινό νόημα της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα, που δεν περιορίζεται σε τυπικότητες, κοινωνικές και θρησκευτικές, αλλά έχει να κάνει με το μετασχηματισμό της καδριάς μας. Και συμφώνησαν ότι πρέπει να περάσουμε από το επίπεδο των σταυρών και σταυρωμένων, στο επίπεδο των αναστημένων.  

Κια αυτό, όπως τονίστηκε, θα γίνει αν μάθουμε να μοιραζόμαστε  σχέσεις αγάπης με το συνάνθρωπο.

Έτσι θα καταλάβουμε πως ο κόσμος έχει μια διανατότητα να αλλάξει: Την αγάπη στο Σταυρωμένο και Αναστημένο Χριστό. Ακόμη αναφέρθηκαν  παλιά λησμονημένα έθιμα, που παραπέμπουν σ' ένα πάσχα γνήσιο και αγνό, που μπορεί να αποτελεί  πηγή έμπνευσης και δύναμης για το καλό. 

Έτσι στο πέρασμα του χρόνου δεν θα σβήσουν οι ωραίες και συγκηνιτικές πράξεις, δεν θα μαραθούν τα όμορφα και ευωδιαστά άνθη της αρετής, αλλά πάντοτε θα βλαστίζουν στη βάση του ποτισμένου από το αίμα του Χριστού σταυρού και θα καρπίζουν με τον ήλιο της Ανάστασης. 





epirusblog.gr
5 of 5
  
Θεσπρωτία; Κοντά στους ηλικιωμένους τη Μεγάλη Εβδομάδα η ενορία Κεστρίνης
epirusblog.gr
5 of 5
  
Ήγουμενίτσα 697295801238911065
item