Πρέβεζα: Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής Πάργας, στο Λύκειο Καναλλακίου - ΦΩΤΟ Πρέβεζα: Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής Πάργας, στο Λύκειο Καναλλακίου - ΦΩΤΟ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής Πάργας, στο Λύκειο Καναλλακίου - ΦΩΤΟ

Πρέβεζα: Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής Πάργας, στο Λύκειο Καναλλακίου - ΦΩΤΟ
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία «Ήφαιστος 2019», που πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας, στα πλαίσια των διαρκών εκπαιδεύσεων των υπαλλήλων της Π.Υ., στο σχολικό συγκρότημα στο Καναλλάκι.
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου που παρακολούθησαν την άσκηση, εντυπωσιάστηκαν και συχνά ξέσπαγαν σε χειροκροτήματα, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους Πυροσβέστες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ενήργησαν σαν σε πραγματικές συνθήκες.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, στις 10:15 σήμερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο χώρο του λεβητοστασίου στις εγκαταστάσεις του Λυκείου Καναλλακίου, από άγνωστη αιτία.
Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα μέσω του κλιμακοστασίου τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του σχολικού κτηρίου.
 

 
Με την εκδήλωση της πυρκαγιάς άμεσα σήμανε συναγερμός στο σχολείο και ο Διευθυντής του Λυκείου Κώστας Ντούσκας έδωσε εντολή για την εκκένωση του κτηρίου.
 

 
Τηρώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς εγκατέλειψαν έγκαιρα το κτήριο και συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική από τον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ενημέρωσε το επιχειρησιακό κέντρο για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές αλλά εγκλωβίστηκαν και τρεις μαθητές εντός των αιθουσών.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας σήμανε συναγερμός και άμεσα ξεκίνησαν για τον τόπο του συμβάντος οχήματα ενώ ειδοποιήθηκαν και άλλα που βρίσκονταν εκτός πυροσβεστικού σταθμού, σε περιπολία.
Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε και η ΔΕΔΔΗΕ καθώς και το Κ.Υ. Καναλλακίου, ασθενοφόρο του οποίου έφτασε αμέσως στον τόπο της πυρκαγιάς καθώς και η Αστυνομία.
Να σημειωθεί πως εντύπωση προκάλεσε η άμεση επέμβαση των οχημάτων της Πυροσβεστικής, τα οποία ξεκίνησαν από την Πάργα, με την έναρξη της Πυρκαγιάς.
Με την άφιξη των οχημάτων της Π.Υ. ξεκίνησε η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς και ο απεγκλωβισμός των μαθητών.
 

 
Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, απεγκλωβίστηκαν και μαθητές χωρίς να διατρέχουν κάποιον κίνδυνο και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Καναλλακίου.
 

 
Όμως κατά την επιχείρηση διάσωσης των μαθητών στον όροφο, τραυματίστηκε σοβαρά ένας Πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε από συναδέλφους του στο ασθενοφόρο και από εκεί στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.
 

 
Με την ολοκλήρωση της άσκησης ο Διοικητής της Π.Υ. Πάργας, Επιπυραγός Γιάννης Χασάνης, ενημερώνοντας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της άσκησης, η οποία, όπως είπε, εντάσσεται στα πλαίσια της διαρκής εκπαίδευσης του υπαλλήλων της Πυροσβεστικής της Πάργας, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των ασκήσεων αφού μέσα από αυτές, διαπιστώνεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα του μηχανισμού καθώς και η βελτίωση τυχών αδυναμιών τόσο ως προς την επιχειρησιακή ετοιμότητα όσο και ως προς τη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.
 

 
Τέλος ο κ. Χασάνης σε ερώτηση του pamepreveza.gr για την γρήγορη κινητοποίηση των οχημάτων από την Πάργα στο Καναλλάκι, είπε πως «η ετοιμότητα είναι χαρακτηριστικό της υπηρεσίας μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο» σημειώνοντας πως οι αποστάσεις είναι μακρινές. 
Πρόσθεσε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να εμφανιστεί ένα πυροσβεστικό όχημα αμέσως με το που θα δοθεί σήμα στο επιχειρησιακό κέντρο. «Τα οχήματα είναι βαρέως τύπου, κουβαλάνε αρκετό φορτίο, αλλά στην μέγιστη δυνατή ταχύτητα και πάντα με ασφάλεια φτάνουν στο συμβάν» πρόσθεσε ο Διοικητής της Π.Υ. Πάργας.
Με την λήξη της άσκησης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους πυροσβέστες ενώ ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό των οχημάτων αλλά και των ίδιων που φορούσαν κατά την διάρκεια της άσκησης. 
ΔΕΙΤΕ πλούσιο φωτορεπορτάζ, σε μεγάλη ανάλυση, ΕΔΩ, καθώς και στο άλμπουμ που ακολουθεί: 
Powered by flickr embed.
 Πηγή: pamepreveza.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής Πάργας, στο Λύκειο Καναλλακίου - ΦΩΤΟ
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3067541182197764700
Σχόλια
item