Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ονόματα στις λίστες -Ανησυχούν για δεξιά διεύρυνση

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ονόματα στις λίστες -Ανησυχούν για δεξιά διεύρυνση
Γκρίνια επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών 2019 και αυτό αποτυπώθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ, που έληξε αργά το βράδυ.
Γκρίνια, γιατί πολλά στελέχη του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η πτέρυγα των 53ών, ανησυχούν και για τη δεξιά διεύρυνση, αλλά και για την «πασοκοποίηση» του κόμματος και σε κάθε ευκαιρία πλέον το εκφράζουν. 
Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι θέσεις που προορίζονται πλέον για το κομματικό προσωπικό του Αλέξη Τσίπρα περιορίζονται και οι «διευρύνσεις», δεξιές και κεντροαριστερές, προκαλούν εκνευρισμό.
Η γκρίνια για το ευρωψηφοδέλτιο αλλά και για τις υποψηφιότητες πολλών στελεχών από τον χώρο του παλαιού ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, λένε οι πληροφορίες, εκφράστηκε με σαφή και έντονο τρόπο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έστω κι αν θεωρητικά κανείς δεν θέτει βέτο, στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για το άνοιγμα του κόμματος στους όμορους χώρους.
Η γκρίνια, στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΕ, προέρχονταν από στελέχη της παραδοσιακής αριστερής πτέρυγας αλλά και την τάση των 53, που έχει μεγάλα ερείσματα στα όργανα του κόμματος, και εκφράζει και πολλούς από τους βαρόνους του κόμματος, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ή ο Νίκος Φίλης.
Άλλωστε είναι πλέον σαφές ακόμα και στους πιο ρομαντικούς από τα κομματικά στελέχη της Κουμουνδούρου, ότι όλες οι προσχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύονται και από ένα «παζάρι» για το πολιτικό μέλλον του κάθε νέου συντρόφου. 
Φάνηκε καθαρά από τις αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της προσχώρησης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο εξασφάλισε τη δική του παρουσία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά φρόντισε να «βολέψει» και δυο στελέχη της πρώην Δημοκρατικής Αριστεράς στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ευρωψηφοδέλτιο, ερμηνεύει, εκτιμούν στελέχη της αντιπολίτευσης, και την παράδοξη -εκ πρώτης όψεως- υποψηφιότητα του Παναγιώτη Λάμπρου. 
Η γκρίνια για τους «εκ μεταγραφής» υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιο, έπρεπε να εκτονωθεί. Γι αυτό και ο Αλέξης Τσιπρας προσέφερε τουλάχιστον μια θέση στο ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή , σε ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, που όμως διαθέτει κομματικές περγαμηνές. 
Για να εκτονώσει τις αντιδράσεις και την γκρίνια, όχι μόνο για τις ατυχείς επιλογές, όπως η Μυρσίνη Λοίζου, όχι μόνο για την παρουσία στο ευρωψηφοδέλτιο προσώπων, όπως η Έλενα Κουντουρά, που καμία σχέση δεν έχουν με την ιδεολογική φυσιογνωμία του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και για επιλογές, όπως ο Πέτρος Κόκκαλης, που προκάλεσαν αμηχανία στα αριστερά στελέχη.
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Λάμπρου ήταν μια κίνηση, εκτιμούν στην αντιπολίτευση που παρακολουθεί φυσικά με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο κυβερνών κόμμα, που μόνο σαν απάντηση στην εσωκομματική γκρίνια μπορεί να ερμηνευθεί. 

Καθώς το παρελθόν του Παναγιώτη Λάμπρου καθόλου δεν συμβαδίζει με την επιχείρηση κανονικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δημιουργεί αμηχανία και ενόχληση στους εκ μεταγραφής υποψήφιους.

Ο Παναγιώτης Λάμπρου έχει καταθέσει σαν μάρτυρας υπεράσπισης του ενός εκ των δολοφόνων του Παύλου Μπακογιάννη Ηρακλή Κωστάρη, στην δίκη της 17Ν, έχει καταγγελθεί από τον Γιάννη Πανουση-υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα- ότι διεξήγαγε μυστικές διαπραγματεύσεις με τους καταδικασμένους για τρομοκρατία, ενώ φέρεται -σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ- να συνομιλεί και με τον τότε γνωστό νονό της νύχτας Στεφανάκο, που δολοφονήθηκε μερικά χρόνια αργότερα.

Το βεβαρυμένο παρελθόν του Παναγιώτη Λάμπρου δεν τον εμποδίζει να χαίρει της συμπάθειας των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, για τους αγώνες του -όπως λένε- για τα δικαιώματα των κρατουμένων, και η υποψηφιότητά του στην ευρωβουλή, ήταν το «δώρο» του Αλέξη Τσίπρα, στην γκρίνια που εκδηλώνεται από τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ για τις άλλες υποψηφιότητες και ειδικά για εκείνες με δεξιό πρόσημο.

Η ΝΔ πάντως κατακεραύνωσε την υποψηφιότητα Λάμπρου, κάνοντας λόγο για υποψήφιο «φίλο και συνομιλητή των τρομοκρατών της 17Ν και των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη και αυτή θα είναι συντριπτική».
epirusblog.gr
5 of 5
Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ονόματα στις λίστες -Ανησυχούν για δεξιά διεύρυνση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6107543600760028145
item