Γιάννενα: Απαξίωση... Στον Υπερθετικό

Γιάννενα: Απαξίωση... Στον Υπερθετικό

Είναι άραγε μικρό πράγμα, δευτερεύον ζήτημα, όταν κάποιος Δήμαρχος κωφεύει στην προκλητική καταπάτηση του πιο βασικού δικαιώματος του πολίτη στην ασφαλή μετακίνηση και μάλιστα σε κεντρικό δρόμο του αστικού ιστού; Ή μήπως ιδιαίτερα σοβαρό;

Από τη στιγμή που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή του κ.Μπέγκα το πρόβλημα στην αρχή της Λεωφόρου Δωδώνης βαίνει συνεχώς επιδεινούμενο. 


Οι πεζοί βαδίζουν στον δρόμο  ή ανάμεσα από αυτοκίνητα που έχουν καβαλήσει τα πεζοδρόμια. 

Ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, ΑμΕα, μαθητές του γειτονικού Σχολείου αναγκάζονται να κάνουν σλάλομ ανάμεσα από αυτοκίνητα τη στιγμή που τα κολωνάκια εκεί είναι άγνωστη λέξη.

Μπορεί στο κέντρο της πόλης η Δημοτική Αρχή να τοποθέτησε εκατοντάδες κολωνάκια και μεταλλικά κάγκελα μέχρι και σε σημεία όπου είναι παντελώς αχρείαστα αλλά εδώ δεν φτάνει η ευαισθησία της.

Οι πολίτες, όμως, που είτε περνούν από κει καθημερινά με το αυτοκίνητο και βλέπουν την κατάσταση είτε είναι πεζοί που προσπαθούν να διεκδικήσουν το βασικό τους και αναφαίρετο δικαίωμα που  προστατεύεται και από τον Νόμο (δηλαδή να περπατούν με ασφάλεια στο πεζοδρόμιο) έχουν και μνήμη και κρίση. 


Και θα τη θυμηθούν όταν έρθει η ώρα να αποδώσουν ευθύνες σε μια Δημοτική αρχή που τους θεωρεί δεύτερης κατηγορίας…

Γιατί σίγουρα αν από εκεί περνούσε ο ίδιος ο Δήμαρχος ή συγγενικά του πρόσωπα, η κατάσταση θα άλλαζε την επομένη το πρωί. Τώρα δεν του έφτασαν πέντε χρόνια…

Θαυμάστε:


Πεζοδρόμια στην αριστερή πλευρά... 

Πεζοδρόμια στη δεξιά πλευρά
 Διαλυμένα... στην κυριολεξία 
   Το ίδιο συμβαίνει και από την απέναντι πλευρά 
Ενώ λίγα μέτρα πιο κει υπάρχει μεγάλο πάρκινγκ
 Εννοείται ότι τα σκουπίδια από τα πρανή των δρόμων δεν  μαζεύονται ποτέ
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απαξίωση... Στον Υπερθετικό
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5287407109375849680
item