Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Προχωρά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Δολιανών

Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Προχωρά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Δολιανών
Στο τελικό στάδιο έγκρισης από το πρόγραμμα Leader βρίσκεται το έργο «Αντικατάσταση δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ. Δολιανών», συνολικού προϋπολογισμού 76.200 ευρώ (Leader και ιδία συμμετοχή Δήμου Πωγωνίου).
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Τ.Κ. Δολιανών. 
Να σημειωθεί ότι οι ανάγκες ύδρευσης έχουν αυξηθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 30% με τη λειτουργία του Κέντρου Μέριμνας Προσφύγων που φιλοξενεί εκατοντάδες πρόσφυγες, διαμορφώνοντας διαφορετικά τον χάρτη των αναγκών της περιοχής σε υποδομές και υπηρεσίες.
«Η Τ.Κ. Δολιανών είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλιότερα χωριά του Δήμου Πωγωνίου. Η δομή προσφύγων έχει αλλάξει το τοπίο των αναγκών με αποτέλεσμα να απαιτούνται έργα για την βελτίωση της ύδρευσης. 
Με το συγκεκριμένο έργο το πρόβλημα λύνεται άμεσα τόσο για τους δημότες μας όσο και για τους φιλοξενούμενους της δομής», δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης.
Το 4ο Συνέδριο Δημοτικών
Ανοιχτών Ελεύθερων
Πανεπιστημίων
Παράλλαλα, στο Δήμο Πωγωνίου θα διεξαχθεί το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Ανοιχτών Ελεύθερων Πανεπιστημίων, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κων/νος Καψάλης κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου που διεξήχθη στην Ελευσίνα το Σάββατο 13 Απριλίου.
Το Δημοτικό Ανοιχτό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο λειτουργεί στο Δελβινάκι, την ιστορική έδρα του Δήμου και γνωρίζει μεγάλη απήχηση καθώς παρακολουθούν τα μαθήματα – διαλέξεις άνθρωποι όλων των ηλικιών.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ρόλου των ΔΕΑΠ και υπογράμμισε ότι ο Δήμος στηρίζει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του φορέα εκπαίδευσης.
«Είμαστε πολύ περήφανοι που στον ακριτικό μας Δήμο λειτουργεί Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Μέσα από αυτό, οι δημότες μας ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις αλλά και για ενδιαφέροντα θέματα από εξαίρετους και διακεκριμένους επιστήμονες. 
Είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που προσφέρει πληροφόρηση και κατάρτιση και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες» τόνισε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πωγωνίου κάθε χρόνο μισθώνει λεωφορείο για την μετακίνηση των δημοτών που παρακαλουθούν τα μαθήματα του ΔΕΑΠ.
Ο κ. Καψάλης ζήτησε να φιλοξενηθεί κάποιο από τα επόμενα συνέδρια στο Δήμο Πωγωνίου, πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή. Έτσι, ο Δήμος θα φιλοξενήσει στο 4ο συνέδριο που θα διεξαχθεί το 2021 αφού το 3ο θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ωρωπού.
Την επίσημη παρουσίαση του ΔΕΑΠ Δελβινακίου έκανε ο υπεύθυνος λειτουργίας του κ. Μιχάλης Μάγκος ενώ το Δήμαρχο Πωγωνίου συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα παιδείας και πολιτισμού κ. Αναστάσιος Γιούνης.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ - Προχωρά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Δολιανών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7216312102905866382
item