Γιάννενα: Ηλικιωμένος… ξάφριζε το παγκάρι εκκλησιών!

Γιάννενα: Ηλικιωμένος… ξάφριζε το παγκάρι εκκλησιών!

Είναι που είναι πενιχρά τα έσοδα σε όσες εκκλησίες εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμα στα ορεινά χωριά της Ηπείρου, προς όφελος των λιγοστών κατοίκων τους, έρχονται κατά καιρούς και κάποιοι επιτήδειοι να αδειάσουν το παγκάρι και να τους δώσουν έτσι το… τελειωτικό χτύπημα!

Αυτό συνέβη με έναν 71χρονο άνδρα, ο οποίος μέσα σε μισό περίπου χρόνο κατάφερε να διαπράξει 16 κλοπές σε παγκάρια εκκλησιών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή. 


Ωστόσο, η έρευνα των αστυνομικών Αρχών οδήγησε τελικά στον εντοπισμό του.

Σε επτά εκκλησίες…
Στις 30 Ιουνίου πέρυσι ξεκίνησε τη δράση του ο ηλικιωμένος «ποντικός», ο οποίος ως τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου είχε… ξαφρίσει επανειλημμένα τα παγκάρια επτά ναών στην περιοχή της Πλατανούσας και του Μονολιθίου στα Βόρεια Τζουμέρκα. 


Η συνολική του «λεία» ανέρχονταν στο ποσό των 790 ευρώ, χρήματα απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία των συγκεκριμένων εκκλησιών. 

Μετά από έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων εντοπίστηκε τελικά ο δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. 


Όπως διαπιστώθηκε, έμπαινε μέσα στις εκκλησίες, έσπαζε τα παγκάρια και έπαιρνε το περιεχόμενό τους. 

Από την υπηρεσία εξετάζεται επίσης η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ηλικιωμένος… ξάφριζε το παγκάρι εκκλησιών!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7058521111195125730
item