Το ξενοδοχείο που λάτρεψε ο Τσάπλιν και μίσησε ο Χίτλερ

Το ξενοδοχείο που λάτρεψε ο Τσάπλιν και μίσησε ο Χίτλερ
Το πιο λαμπερό, πολυτελές και χλιδάτο ξενοδοχείο στο Βερολίνο, έχει φιλοξενήσει στις σουίτες του από τον Τράρλι Τσάπλιν (πάντα διέμενε σε αυτή με τον αριθμό 101 ή 114), τη Γκρέτα Γκάρμπο και τη Μάρλιν Ντίτριχ, μέχρι τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας, τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μάικλ Τζάκσον.

Το Hotel Adlon Kempinski Berlin, είναι ένα από τα πιο θρυλικά ξενοδοχεία της γερμανικής πρωτεύουσας, καθώς λειτουργεί από το 1907, ενώ βρίσκεται σε μια άκρως στρατηγική και προνομιακή τοποθεσία, δίπλα ακριβώς στην περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του αποτέλεσε ουδέτερο έδαφος και σημείο αναφοράς για τους απανταχού διπλωμάτες. Ένα μέρος όπου ο Χίτλερ δεν ήταν ευπρόσδεκτος και έτσι μίσησε από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Με το μεγαλύτερο μέρος του να έχει καταστραφεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δημιουργήθηκε εκ νέου το 1997, βασισμένο στην εικόνα του πρώτου εμβληματικού κτηρίου, με βασικά χαρακτηριστικά του την νοσταλγική ατμόσφαιρα της παλιάς Ευρώπης με μια ελαφρώς πιο σύγχρονη αισθητική.
Εκλεπτυσμένα υλικά όπως έπιπλα από ξύλο κερασιάς ή μαόνι και εντυπωσιακές επιφάνειες από μάρμαρο, επιβεβαιώνουν τη φήμη του για ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα ξενοδοχεία της Γερμανίας. 

Στα δωμάτια και τις σουίτες του μπάνια από μαύρο γρανίτη ολοκληρώνουν την εμπειρία της υπέρμετρης χλιδής που μπορεί να βιώσει κάποιος εδώ.

Από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του ξενοδοχείου το λόμπι –η ανακαίνισή του το 2017 κόστισε 6 εκατομμύρια ευρώ!– με βελούδινους καναπέδες, αναπαυτικές πολυθρόνες μπερζέρες, έναν επιβλητικό πολυέλαιο από Μουράνο 1,5 μέτρου και ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι ακριβώς στο κέντρο του.

Οι κορυφαίες εγκαταστάσεις –ανάμεσα τους συγκαταλέγονται πολυτελείς μπουτίκ, εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό, ένα διώροφο σπα η επιτομή της χαλάρωσης και της πολυτέλειας, αίθουσες συνεδρίων και συσκέψεων– και η άψογη εξυπηρέτηση επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω τη φήμη του.







epirusblog.gr
5 of 5
Το ξενοδοχείο που λάτρεψε ο Τσάπλιν και μίσησε ο Χίτλερ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3905258744939953623
item