Γιάννενα: Λύση μέσω… Περάματος για τα τουριστικά λεωφορεία!!

Γιάννενα: Λύση μέσω… Περάματος για τα τουριστικά λεωφορεία!!

Το πρόβλημα με την στάση και την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων στην παραλίμνιο των Ιωαννίνων δεν είναι τωρινό. Όσες φορές κι αν προσπάθησε να το λύσει ο Δήμος άλλες τόσες απέτυχε παταγωδώς. 

Έτσι η κατάσταση, ειδικά σε μέρες με αυξημένη κίνηση ή τα διαστήματα των σχολικών εκδρομών, γίνεται πραγματικά πολύ δύσκολη. 

Δεκάδες λεωφορεία καταλαμβάνουν ακόμη και τα πεζοδρόμια ενώ τις ώρες τις επιβίβασης και της αποβίβασης οι ουρές οχημάτων είναι αναπόφευκτες. 

Λίγο πριν τις εκλογές του Μαίου, η δημοτική αρχή έκανε μία ακόμη απόπειρα να λύσει το πρόβλημα.

Η λύση ωστόσο που θέλησε να δώσει ήταν… μέσω Περάματος, γεγονός που σκόνταψε στις αντιδράσεις όσων δημοτικών συμβούλων είχαν απομείνει στα έδρανα της αίθουσας.
Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που έφτασε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ, όλα τα τουριστικά λεωφορεία να οδηγούνται στο Πέραμα και από κει οι τουρίστες με καραβάκια να προσεγγίσουν το Νησί και την πόλη!!!
Όλα αυτά μάλιστα θα συνοδευόταν από την απαραίτητη σήμανση στο οδικό δίκτυο για υποχρεωτική κίνηση των λεωφορείων προς το Πέραμα.
Οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες.
Έτσι με σχετική πλειοψηφία επί των παρόντων πάντα οι οποίοι δεν ξεπερνούσαν το ένα τρίτο του συνόλου η σχετική εισήγηση απορρίφθηκε.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε η λύση του Περάματος να αποτελεί εναλλακτική και τα λεωφορεία να σταθμεύουν στο χώρο των Σφαγείων και στην Γεννηματά.
Τι μέλλει γενέσθαι;
Μάλλον το πρόβλημα θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί την παραλίμνιο.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Λύση μέσω… Περάματος για τα τουριστικά λεωφορεία!!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4240949067088092225
item