Άρτα: Καταβολή δεδουλευμένων στους σχολικούς φύλακες του Δήμου Αρταίων Άρτα: Καταβολή δεδουλευμένων στους σχολικούς φύλακες του Δήμου Αρταίων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Καταβολή δεδουλευμένων στους σχολικούς φύλακες του Δήμου Αρταίων

Άρτα: Καταβολή δεδουλευμένων στους σχολικούς φύλακες του Δήμου Αρταίων
Ομόφωνα θετικό για την καταβολή οφειλών προς 16 σχολικούς φύλακες ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στη χθεσινή του συνεδρίαση, μετά από απόφαση του Εφετείου που δικαίωνε τους εργαζόμενους για την καταβολή δεδουλευμένων που αφορούσαν πρόσθετη, βραδινή εργασία, επιδόματα εορτών και δώρα κατά το διάστημα από το 2001 έως το 2005 που εργάζονταν στο Δήμο με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους εργαζομένους και την καταβολή του ποσού σε 4 δόσεις σε διάστημα δύο οικονομικών ετών. 

«Το αίτημα των εργαζομένων είναι δίκαιο και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε ώστε να πάρουν τα χρήματά τους. 

Είμαστε δίπλα στους εργαζομένους και έχουμε άριστη συνεννόηση από την πρώτη στιγμή» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Και συνέχισε: «Όταν έρχονται τέτοιες αποφάσεις από το παρελθόν, εμείς είμαστε εγκλωβισμένοι. 

Για αυτό και έχουμε κάνει την πρόταση για επανενεργοποίηση του προγράμματος ΑΞΙΑ, ώστε να μπορούμε να αντλήσουμε πόρους από εκεί. 

Εάν αναγκαστούμε να δώσουμε τα χρήματα, τότε θα στερήσουμε αυτά τα χρήματα από κάποια άλλη δράση ή κάποιο άλλο έργο που είναι εγγεγραμμένο στο προϋπολογισμό του Δήμου. 

Η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση στις αποφάσεις για δικαίωση εργαζομένων. Δεν μπορούμε με μειωμένους πόρους κατά 70% να πληρώνουμε αμαρτίες προηγούμενων ετών».

epirusgate.blogspot.com
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Καταβολή δεδουλευμένων στους σχολικούς φύλακες του Δήμου Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 370088816052601884
Σχόλια
item