Πρέβεζα: Κίνδυνος να χαθεί για φέτος το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές; - "Παγωμένες" από τον Δήμο οι διαδικασίες Πρέβεζα: Κίνδυνος να χαθεί για φέτος το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές; - "Παγωμένες" από τον Δήμο οι διαδικασίες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Κίνδυνος να χαθεί για φέτος το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές; - "Παγωμένες" από τον Δήμο οι διαδικασίες

Πρέβεζα: Κίνδυνος να χαθεί για φέτος το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές; - "Παγωμένες" από τον Δήμο οι διαδικασίες
«Παγωμένο» φαίνεται πως είναι το πρόγραμμα κολύμβησης για τους μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Πρέβεζας, αφού ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και όλα είναι έτοιμα η έναρξη «κολλάει» στον Δήμο.
Και φυσικά ο λόγος γίνεται για την προετοιμασία και παραχώρηση του κολυμβητηρίου.
Λίγες μόλις μέρες πριν τις διακοπές για τις γιορτές του Πάσχα και σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς Δήμου δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση για την υλοποίηση φέτος του προγράμματος.
Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για υποχρεωτικό μάθημα στο οποίο συμμετέχουν μαθητές της Γ τάξης δημοτικών σχολείων και ήδη σε πολλές πόλεις έχει ξεκινήσει.
Το πρόγραμμα στον Δήμο Πρέβεζας, που σαν σκοπό έχει την εκμάθηση βασικών αρχών κολύμβησης, υλοποιήθηκε για τις δύο προηγούμενες χρονιές με επιτυχία μιας και σε αυτό συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μαθητές.
Να τονιστεί πως το μάθημα είναι υποχρεωτικό και για φέτος σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή, ενώ από το Υπουργείο έχουν καθοριστεί οι εκπαιδευτικοί γυμναστές κολύμβησης οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
Ωστόσο, έως και σήμερα δεν φαίνεται από πλευράς Δήμου να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την πραγματοποίηση του προγράμματος.
Αυτές έχουν να κάνουν τόσο με την προετοιμασία των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, αλλά και με τις προσλήψεις προσωπικού, για την λειτουργία του.
Τα μαθήματα, σύμφωνα με εκπαιδευτικές πηγές έπρεπε να ξεκινήσουν προκειμένου να ολοκληρωθούν όσα προβλέπονται, έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Μετά τις διακοπές του Πάσχα το χρονικό διάστημα που απομένει είναι ελάχιστο και εάν δεν δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες υπάρχει κίνδυνος το πρόγραμμα φέτος να μην υλοποιηθεί.
Εάν συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο σίγουρα θα πρόκειται για μια ακόμα αποτυχία της Δημοτικής Αρχής να προβεί έγκαιρα σε αυτονόητες ενέργειες!!!
pamepreveza.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Κίνδυνος να χαθεί για φέτος το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές; - "Παγωμένες" από τον Δήμο οι διαδικασίες
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 878887505482149587
Σχόλια
item