Η άνοιξη στην Προβηγκία μοιάζει με όνειρο Η άνοιξη στην Προβηγκία μοιάζει με όνειρο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η άνοιξη στην Προβηγκία μοιάζει με όνειρο

Η άνοιξη στην Προβηγκία μοιάζει με όνειρο
Με ονειρικά τοπία που μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από καρτ- ποστάλ και εναλλαγές στο φυσικό της τοπίο να γοητεύουν τους πάντες, η Προβηγκία χαρίζει στον επισκέπτη εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους.

Στο νοτιοανατολικότερο τμήμα της Γαλλίας, μεταξύ των συνόρων της με την Ιταλία και τον ποταμό Ροδανό, η περιοχή φημίζεται γενικότερα για τα κρασιά της, την Κυανή Ακτή και τις παραλίες της, το κοσμοπολίτικο Φεστιβάλ των Καννών και τα πολυφωτογραφημένα λιβάδια με λεβάντες.

Από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες, λοιπόν, που έχουν ταυτιστεί με την Προβηγκία δεν είναι άλλες από τα απέραντα λιβάδια με τις ανθισμένες μοβ λεβάντες.

Για πανοραμική θέα στους λόφους της λεβάντας ενδείκνυται το χωριό Ferrassieres, ενώ σε σημεία όπως το Λουμπερόν, το οροπέδιο της Βαλένλας αλλά και το Σολτ, γνωστό και ως «πρωτεύουσα» της λεβάντας, απίστευτα τοπία με τις χαρακτηριστικές μοβ λεβάντες απλώνονται μπροστά σας. 

Η άνθισή τους παρατηρείται κυρίως από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.


epirusblog.gr
5 of 5
Η άνοιξη στην Προβηγκία μοιάζει με όνειρο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5340020639111500477
Σχόλια
item