Εκλογές στο Ισραήλ: Είμαι πολύ συγκινημένος, ήταν μια μεγάλη νίκη, λέει ο Νετανιάχου Εκλογές στο Ισραήλ: Είμαι πολύ συγκινημένος, ήταν μια μεγάλη νίκη, λέει ο Νετανιάχου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εκλογές στο Ισραήλ: Είμαι πολύ συγκινημένος, ήταν μια μεγάλη νίκη, λέει ο Νετανιάχου


Εκλογές στο Ισραήλ: Είμαι πολύ συγκινημένος, ήταν μια μεγάλη νίκη, λέει ο Νετανιάχου

«Ήταν μια μεγάλη και φανταστική νίκη», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου προς τους υποστηρικτές του. 

Με τα μέχρι στιγμής προσωρινά αποτελέσματα και έξιτ πολ ο Νετανιάχου προηγείται του κυριότερου αντιπάλου του, του απόστρατου στρατηγού Μπένι Γκαντς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μίλησε για τη «νύχτα μιας μεγάλης νίκης» έχοντας στο πλευρό του στο Τελ Αβίν τη σύζυγό του Σάρα η οποία ήταν συγκινημένη.

«Είμαι πολύ συγκινημένος αυτή τη νύχτα» και συνέχισε: «Θα είναι μια δεξιά κυβέρνηση. Αλλά σκοπεύω να είμαι πρωθυπουργός όλου του Ισραήλ, δεξιά και αριστερά, Εβραίοι και μη-Εβραίοι».

neta_-sarah1

neta_-sarah2

Οριακό προβάδισμα στον Νετανιάχου 
Νωρίτερα και μέσα στη διάρκεια της νύχτας οι πιθανότητες που είχε ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τρίτη ήταν ενισχυμένες.

Το Λικούντ προηγείται οριακά
Η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση μετέδιδε ότι μετά την καταμέτρηση του 40% των ψήφων, το κόμμα του Νετανιάχου, το Λικούντ, εξασφαλίζει 40 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, της ισραηλινής Βουλής.

Ο συνδυασμός του Μπένι Γκαντς, του στρατηγού ε.α. ο οποίος μολονότι εντελώς νέος στην πολιτική κονίστρα μπόρεσε να αναδειχθεί στον κύριο αντίπαλο του πρωθυπουργού, κατακτά 35 έδρες.

Παράλληλα, νεότερα δεδομένα από τα exit polls φέρουν το Λικούντ να προηγείται οριακά του Μπλε και Λευκού ψηφοδελτίου του Γκαντς με 35 έδρες έναντι 34.

Παλαιστινιακή αντίδραση: Οι Ισραηλινοί ψήφισαν υπέρ της «ατελείωτης κατοχής»
Ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) Σάεμπ Ερεκάτ έκρινε, αφού μεταδόθηκαν τα exit polls, μετά τις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ ότι οι ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ του status quo σε ό,τι αφορά «την κατοχή της Παλαιστίνης».

«Υπέρ του απαρτχάιντ»
Τα exit polls υποδεικνύουν πως οι Ισραηλινοί «ψήφισαν υπέρ του απαρτχάιντ», υπέρ της «ατελείωτης κατοχής», υποστήριξε ο Ερεκάτ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Με βάση τις προβλέψεις για το αποτέλεσμα, εξήγησε, «μόλις 18 μέλη από τα 120 της Κνέσετ (της ισραηλινής Βουλής) τάσσονται υπέρ (της λύσης) των δύο κρατών στα σύνορα του 1967».

Ο δεύτερος τη τάξει στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης προφανώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα αθροίζοντας τις έδρες του κόμματος των ισραηλινών αράβων Χαντάς-Ταάλ, του Μερέτς και των Εργατικών.
epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές στο Ισραήλ: Είμαι πολύ συγκινημένος, ήταν μια μεγάλη νίκη, λέει ο Νετανιάχου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1867379867529697579
Σχόλια
item