Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη καταθέτει η ΝΔ, μετά το Πάσχα

Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη καταθέτει η ΝΔ, μετά το Πάσχα

Πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη μετά το Πάσχα προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Αφορμή στάθηκε η αήθης επίθεση του Παύλου Πολάκη μέσω Facebook, με το γνωστό του ύφος, κατά του υποψηφίου της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τον Πολάκη -Πρόταση μομφής μετά το Πάσχα
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν ανεχόμαστε άλλο τη στάση του κ. Πολάκη και αμέσως μετά το Πάσχα η Νέα Δημοκρατία καταθέτει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας». 

Με αυτά τα λόγια από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

  1. Είναι ζήτημα ποιότητας και ήθους στο δημόσιο διάλογο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών. Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Αν θέλουμε πραγματικά μία Ελλάδα των πολλών ή μία Ελλάδα των Πολάκηδων.
     
  2. Ζωντανά στο βήμα της Βουλής.
     

Πάρτε αγκαλιά τον Πολάκη και ελάτε για ντιμπέιτ, κ. Τσίπρα
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στη χθεσινή πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για ντιμπέιτ λέγοντας: «Ντιμπέιτ δεν θέλετε, κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ λοιπόν μετά το Πάσχα εδώ στη Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά. Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε όλοι σας για να δούμε αν θέλουμε μια Ελλάδα των πολλών ή μια Ελλάδα των Πολάκηδων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη ανεκδιήγητο υπουργό και πρόσθεσε ότι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κοινωνία.

«Τον κατηγόρησε ανοιχτά γιατί έκανε χρήση του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες για να διοριστεί στο ΕΣΥ. Άφησε απαράδεκτα υπονοούμενα για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ντροπή σας που τον στηρίζετε σιωπηλά. Ετσι αντιλαμβάνεστε μια κοινότητα ίσων ευκαιριών.

Ως εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. 
Ο Στέλιος δεν έχει την ανάγκη μας. Εμείς, η ελληνική κοινωνία έχει την ανάγκη του Στέλιου και του θετικού παραδείγματος που δίνει μέσα από τη δική του προσωπική διαδρομή», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Ξεκινάει η εβδομάδα των παθών για τον Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε «επιλέξαμε να μην ξεκινήσει άμεσα η πρόταση δυσπιστίας γιατί σεβόμαστε τη Μεγάλη Εβδομάδα». Πρόσθεσε μάλιστα πως «η εβδομάδα των παθών για τον κ. Τσίπρα θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα. Ή θα πάρει αγκαλιά τον κ. Πολάκη ή θα τον αποπέμψει».

Τέλος, ερωτηθείς ξανά για το ντιμπέιτ που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης είπε «το ντιμπέιτ θα γίνει στη Βουλή. Τρεις ημέρες ο κ. Τσίπρας θα απαντάει σε εμένα».

Η αήθης επίθεση Πολάκη
Ολα ξεκίνησαν από την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο οποίος όταν ήταν 14 μηνών διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία, το 2016 απέκτησε ειδικότητα στην ψυχιατρική και από τότε εργάζεται ως επιμελητής Β’ στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Πριν λίγες ώρες ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έγραψε στο Twitter πως «δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», κάτι το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο ο Παύλος Πολάκης.

Με το γνωστό, πάντα χυδαίο ύφος του, ο κ. Πολάκης έγραψε στο Facebook:

«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

Ο κ. Μητσοτάκης, πριν προαναγγείλει την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη είχε εκφράσει την οργή του για τα γραφόμενά του μέσω Twitter.

«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Εκανα λάθος. Ντροπή, κ. Τσίπρα, που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ίδιο στιλ και η Φώφη Γεννηματά: «Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι τον εκφράζει απόλυτα. Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη καταθέτει η ΝΔ, μετά το Πάσχα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8682124122891114092
item