Πρέβεζα: Η αναβάθμιση της Α.Ε.Ν ΗΠΕΙΡΟΥ (Πρέβεζας) στις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Πρέβεζα: Η αναβάθμιση της Α.Ε.Ν ΗΠΕΙΡΟΥ (Πρέβεζας) στις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
Δεσμεύσεις από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη τόσο για τις υποδομές όσο και το προσωπικό της Ακαδημίας στην Πρέβεζα.
Για την αναβάθμιση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και στο πεδίο των σπουδών δεσμεύτηκε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα και είχε εκτενείς συναντήσεις τόσο με το προσωπικό όσο και με σπουδαστές της ΑΕΝ. 
Ο κ.Κουβέλης χαρακτήρισε την Ακαδημία ως την μεγαλύτερη Ακαδημία Πλοιάρχων στην χώρα με 444 σπουδαστές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών θα αυξηθεί περαιτέρω, ενώ επεσήμανε ότι η Ακαδημία με σειρά μέτρων ενισχύεται περαιτέρω, όπως και οι υπόλοιπες ΑΕΝ. 
Σύμφωνα με τον υπουργό αναβάθμιση των ΑΕΝ θα υπάρξει σε όλη την χώρα, ενώ πέραν των αιτημάτων των σπουδαστών καταβάλλεται ουσιαστική προσπάθεια για την βελτίωση των αποδοχών του προσωπικού. 
Στα ζητήματα που αφορούν ειδικότερα την Ακαδημία της Πρέβεζας ο κ.Κουβέλης ανέφερε την αύξηση του ποσού σίτισης από 600 σε 1.000 ευρώ ανά έτος, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις. 
Σε ότι αφορά το λιμάνι της Πρέβεζας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός ο οποίος θα "εξειδικευθεί" με την ολοκλήρωση του Μάστερ Πλαν. 
Πάντως σε δηλώσεις που έκανε από τα Γιάννενα (πρώτο σταθμό του ταξιδιού του στην Ήπειρο) ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επεσήμανε ότι για το "λιμάνι της Πρέβεζας στο οποίο υλοποιούνται τέσσερις δράσεις( Γενικά Εμπορεύματα, Ακτοπλοΐα Εσωτερικού-Εξωτερικού, Αναψυχή και Αλιευτικά), θα προχωρήσουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία για την περαιτέρω ανάπτυξή του". 
Τέλος, ο κ.Κουβέλης με το επιτελείο του καθώς και με στελέχη της ΑΕΝ και του Λιμεναρχείου βρέθηκε στο κατάστημα "Alati Sea Food" όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει φρέσκα ψάρια, νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες κ.α.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η αναβάθμιση της Α.Ε.Ν ΗΠΕΙΡΟΥ (Πρέβεζας) στις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2482214347121940159
item