Ζορίζεται η κυβέρνηση με την υπόθεση Πετσίτη -Πώς προσπάθησε να την κλείσει ο Τσιπράς

Ζορίζεται η κυβέρνηση με την υπόθεση Πετσίτη -Πώς προσπάθησε να την κλείσει ο Τσιπράς
Το ότι η κυβέρνηση ζορίζεται με την υπόθεση Πετσίτη, φάνηκε και χθες το βράδυ στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1.
Βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού για την εν εξελίξει έρευνα σε βάρος του πρώην συνεργάτη του Νίκου Παππά, ήταν ότι υπάρχει «Πετσιτολογία». 
Και ότι κάθε φορά που προκύπτει θέμα ηθικής και αδιαφάνειας στους κυβερνητικούς χειρισμούς των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εμφανίζεται ένα νέο επεισόδιο στην υπόθεση Μανώλη Πετσίτη για αντιπερισπασμό. 
Χρησιμοποιείται, είπε ο κ, Τσίπρας στην τηλεοπτική του συνέντευξη, «δια πάσαν νόσο και πάσα αστοχία».

Το ότι ζορίζεται όμως η κυβέρνηση από την υπόθεση Μανώλη Πετσίτη, φάνηκε από τη σιωπή του για τον στενό του συνεργάτη Νίκο Παππα, τον οποίο φρόντισε να μην υπερασπιστεί... αλλά και την άρνηση του να συζητήσει τις επί μέρους πτυχές της υπόθεσης. 
Αν και δεν ρωτήθηκε -είναι αλήθεια- επισταμένως, ήταν σαφές ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε την υπόθεση μόνο πολιτικά, και δεν ήθελε να ανοίξει θέματα, όπως για παράδειγμα η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ ή για τις σχέσεις του με τον γνωστό δικηγόρο και επίσης συνεργάτη του Νίκου Παππά, ειδικό στις off shore εταιρείες, Αρτέμη Αρτεμίου.

Η σιωπή του πρωθυπουργού έχει και εσωκομματική εξήγηση. Η κυβέρνηση ζορίζεται και από τις αποκαλύψεις για τη διαπλοκή του Μανώλη Πετσίτη με τους ισχυρούς επιχειρηματίες, με τις πλάτες του Μαξίμου όπως φαίνεται, και σίγουρα αναμένει με αγωνία την κλήση του κ. Πετσίτη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ζορίζεται όμως και από τη γκρίνια που εκδηλώνεται στο κόμμα για τις δραστηριότητες του Νίκου Παππά και των φίλων του.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία 24ωρα, ο ένας μετά τον άλλο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φροντίσει να πάρουν αποστάσεις από τον Νίκο Παππά. Και οι κακές γλώσσες λένε ότι οι μετοχές του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στον μικρόκοσμο του Μαξίμου έχουν πέσει δραματικά, γεγονός που φαίνεται και από τις επιθέσεις που δέχεται.

Τελευταίος στη σειρά ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος που δήλωσε πως «ότι χρειάζεται να διαλευκανθεί, πρέπει να διαλευκανθεί». 
Είχε προηγηθεί με άρθρο του στα Νέα ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι κανείς δεν κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα και πως πρέπει πάντα να το αποδεικνύει «με τις παρέες του και τη στάση της ζωής του». 
Αλλά οι παρεμβάσεις που έδειξαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το πρόβλημα που έχει προκύψει και το πόσο ζορίζεται η κυβέρνηση, ήταν οι δηλώσεις Τζανακόπουλουκαι Πάνου Σκουρλέτη.

Ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε προ ημερών ότι δεν γνωρίζει τις σχέσεις του Νίκου Παππα με τον Αρτέμη Αρτεμίου, γεγονός που φάνηκε σαν να αφήνει ακάλυπτο τον Νίκο Παππά- και έτσι ερμηνεύθηκε από τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο Ζούλα- ενώ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «επειδή ο κόσμος έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όπου υπάρχει έστω και η παραμικρή σκιά, πρέπει να δίδονται απαντήσεις». 

Εμμέσως υιοθέτησε αυτές τις απαντήσεις και ο πρωθυπουργός, καλώντας την αντιπολίτευση να παρουσιάσει στοιχεία για τυχόν διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αλλά ούτως η άλλως απαντήσεις οριστικές στην υπόθεση δεν πρόκειται να υπάρξουν, αν δεν ολοκληρωθεί προηγουμένως ο έλεγχος που γίνεται τόσο από την αρχή για το Μαύρο Χρήμα στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο. 
Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ροές χρημάτων που δεν δικαιολογούνται, ενώ φυσικά εντύπωση προκαλεί και η σιωπή και η εξαφάνιση του Μανώλη Πετσίτη, που οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να έχει βρει καταφύγιο στην Κύπρο.
Η Νέα Δημοκρατία χθες σε νεώτερη «ανακοίνωση της κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρανα απαντήσει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης, και αν ο Νίκος Παππάς συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Μαξίμου και του Πρωθυπουργού». 

Από την πλευρά του τον Μανώλη Πετσίτη υπερασπίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παγγελόπουλος, που με αφορμή ερώτηση στην Βουλή για την ΓΓ Διαφθοράς κ. Ξεπαπαδέα, χαρακτήρισε στην Ολομέλεια «πέτσινο» το σκάνδαλο Πετσίτη και διερωτήθηκε ειρωνικά «για ποιο αδίκημα άραγε ελέγχεται ο κ. Πετσίτης».
epirusblog.gr
5 of 5
Ζορίζεται η κυβέρνηση με την υπόθεση Πετσίτη -Πώς προσπάθησε να την κλείσει ο Τσιπράς
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4241826663603333316
item