Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στα Τίρανα -Ζητούν την παραίτηση Ράμα Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στα Τίρανα -Ζητούν την παραίτηση Ράμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στα Τίρανα -Ζητούν την παραίτηση Ράμα

Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στα Τίρανα -Ζητούν την παραίτηση Ράμα
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Αλβανία, με συνεχείς διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ράμα και αίτημα παραίτησής του.
Το Σάββατο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών, αλλά και ρίψη χημικών, στα Τίρανα, κατά τη διάρκεια της «μεγαλύτερης διαδήλωσης εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας», όπως έλεγαν οι διοργανωτές.

Χιλιάδες Αλβανοί πολίτες, υποστηρικτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες τους έφραξαν τον δρόμο προς το κτίριο που στεγάζεται η κυβέρνηση.

«Δύο Αλβανίες»

«Έχουν δημιουργήσει δύο Αλβανίες, μία για την πλειοψηφία του λαού, που δεν έχει δυνατότητα για μια καλύτερη ζωή και οι γονείς φυλακίζονται επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, και μία άλλη για αυτούς που είναι υπεράνω του νόμου», είπε η αρχηγός των Δημοκρατικών, Λουλζίμ Μπάσα.
Παράλληλα, ζήτησε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ενώ η χώρα ετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές της 30ής Ιουνίου.
Οι Αλβανοί πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση Ράμα να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να έχει τη λαϊκή εντολή.
Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα κατηγορεί τον Σοσιαλιστή Έντι Ράμα για διαφθορά και σύνδεση με το οργανωμένο έγκλημα. 
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο κτίριο της κυβέρνησης, κατάφεραν να σπάσουν το ανθρώπινο τείχος, αλλά δεν επιχείρησαν να σπάσουν τις πόρτες και να εισβάλουν μέσα.

epirusblog.gr
5 of 5
Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών στα Τίρανα -Ζητούν την παραίτηση Ράμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8514978131211052195
Σχόλια
item