Σπείρα «ποντικών» κάνει πλιάτσικο σε ναούς της Τήνου - Αρπάζουν εικόνες, τιμαλφή και το σκάνε με σκάφη!

Σπείρα «ποντικών» κάνει πλιάτσικο σε ναούς της Τήνου - Αρπάζουν εικόνες, τιμαλφή και το σκάνε με σκάφη!

Συμμορία "χρυσοδάκτυλων" που κινείται πιθανότατα με σκάφη εισβάλλει σε ναούς στην Τήνο και αρπάζει σπάνιες εικόνες, εκκλησιαστικά κειμήλια και τιμαλφή. 

Το κύκλωμα, μετά το πλιάτσικο στους ναούς εξαφανίζεται από το νησί. 


Οι αρχές εκτιμούν ότι διαφεύγουν με κότερα και για το λόγο αυτό εκτός από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, έχει σταλεί σήμα με την ένδειξη "Εξαιρετικά Επείγον" και στο Λιμενικό όπου κλιμάκιο των Ειδικών Αποστολών “σαρώνει” με σκάφος τη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό ύποπτων σκαφών. 

Η μεγάλη μπίζνα 

Η μεγάλη δουλειά στο νησί του Γιαννούλη Χαλεπά στήθηκε με αριστοτεχνικό τρόπο. Οι χρυσοδάκτυλοι “ποντικοί” χτύπησαν σχεδόν παράλληλα στοχεύοντας σε συγκεκριμένους ναούς. Των Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου και στον ιερό ναό Αναλήψεως Αρνάδου όπου μάλιστα στεγάζεται και εκκλησιαστικό μουσείο που φιλοξενεί παλιές εικόνες από τους ναούς της ευρύτερης περιοχής, ξυλόγλυπτους σταυρούς, εκκλησιαστικά αντικείμενα, βιβλία, έγγραφα και ιερατικά άμφια. 

Αφού έκαναν το πλιάτσικο στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. 

Το σήμα του Λιμενικού που εστάλη σήμερα νωρίς το πρωί σε όλες τις υπηρεσίες με την ένδειξη “Εξαιρετικά Επείγον” και θέμα “Διενέργεια ερευνών προς εντοπισμό κλαπέντων εκκλησιαστικών αντικειμένων” αναφέρει πως “Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας αναφέρουμε στην υπηρεσία μας ότι ενημερώθηκε από το Α.Τ Τήνου περί ώρα 08:15 για κλοπή εκκλησιαστικών αντικειμένων που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου Τήνου και στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αρνάδου Τήνου. 

Άμεσα από την υπηρεσία μας διενεργήθηκαν επιστάμενοι ελεγχοι σε επιβάτες και οχήματα που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο Ε/Γ-Ο/Γ “Θεολόγος Π”. Ν.Π. 11479 το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο – Άνδρο – Ραφήνα με αρνητικά αποτελέσματα”. 

Ψάχνουν ύποπτα σκάφη

Στις επόμενες γραμμές του σήματος, αναφέρεται και στη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί για τον εντοπισμό ύποπτων σκαφών που ενδεχομένως έχουν χρησιμοποιήσει οι “χρυσοδάκτυλοι” της Τήνου για να την κοπανήσουν. 


“Επιπρόσθετα αναφέρουμε ΠΛΣ – 609 σκάφος της υπηρεσίας μας απέπλευσε προς διενέργεια περιπολίας της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής νήσου Τήνου προς τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων σκαφών. 

Λιμενικές αρχές που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση τους και τις δικές τους ενέργειες”. 
eggrafo01

epirusblog.gr
5 of 5
Σπείρα «ποντικών» κάνει πλιάτσικο σε ναούς της Τήνου - Αρπάζουν εικόνες, τιμαλφή και το σκάνε με σκάφη!
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5666810409631070680
item