Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη νέα εποχή και με διετή προγράμματα φοίτησης Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη νέα εποχή και με διετή προγράμματα φοίτησης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη νέα εποχή και με διετή προγράμματα φοίτησηςΓιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη νέα εποχή και με διετή προγράμματα φοίτησης
Σήμερα αναμένεται η οριστική πρόταση για τη λειτουργία των τριών πρώτων προγραμμάτων διετούς φοίτησης – Στην τελική ευθεία η χρηματοδότηση και των έξι ινστιτούτων που εντάσσονται στο Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. 
Στη νέα εποχή βαδίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου, και τη νέα λειτουργία του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, το χρονικό διάστημα που διανύουμε, έρχονται στο προσκήνιο τα προγράμματα διετούς φοίτησης, με την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, να συνεδριάζει σήμερα, αναμένοντας την οριστικοποίηση της σχετικής πρότασης της Επιτροπής, που έχει ήδη συγκροτηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Πρόκειται για τα διετή προγράμματα Γαλακτοκομίας, Ιχθυοκομίας και Λογιστικής – Διαχείρισης μικρών επιχειρήσεων, το οποίο θα λειτουργήσει στην Πρέβεζα.
Εκτός από την οριστικοποίηση της πρότασης η Σύγκλητος θα αποφασίσει σήμερα και για τα μέλη της Επιτροπής, πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιπρύτανης, Μηνάς Πασχόπουλος.
Όπως τονίσθηκε χθες, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, μείζονος σημασίας είναι το ζήτημα της κάλυψης των γραφειοκρατικών προβλημάτων, ενώ παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική είναι και η δέσμευση του ελάχιστου ποσού που προβλέπεται για τον προϋπολογισμό κάθε προγράμματος, το οποίο ανέρχεται σε 50.000 ευρώ ετησίως.
«Εκτιμούμε, πως εάν εξασφαλισθεί έγκαιρα η χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι για να οριστικοποιήσουμε και τα ωρολόγια προγράμματα σπουδών και τις προκηρύξεις για τους διδάσκοντες, ώστε τα προγράμματα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά», ανέφερε χθες, σε δήλωσή του, ο κ. Αλμπάνης.
Ο κ. Πασχόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι σε ένα ποσοστό 70% έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το νέο ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσει παράλληλα με την έναρξη των προγραμμάτων.
Η ίδια Επιτροπή ανέφερε ότι έχει ήδη επεξεργαστεί τις προτάσεις και για άλλα διετή προγράμματα που αναφέρονται στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, στη συνεργασία με το Ριζάρειο Ίδρυμα για την υφαντουργική τέχνη, αλλά και μία πρόταση για διετές πρόγραμμα τεχνικών εργαστηρίων συντήρησης ερευνητικού εξοπλισμού.
Τα Ινστιτούτα του Ερευνητικού Κέντρου
Άλλο ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τις Πρυτανικές Αρχές, έχει να κάνει και με την χρηματοδότηση των έξι ινστιτούτων που εντάσσονται στο Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Για το σημαντικό αυτό θέμα φαίνεται πως βρέθηκε τελικά λύση. Στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται τις ημέρες αυτές στη Βουλή κατατέθηκε σχετική ρύθμιση που προβλέπει τη χρηματοδότηση του Κέντρου και από πόρους του Πανεπιστημίου, αλλά και από πόρους του υπουργείου Παιδείας.
«Προχωράμε πλέον πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν, έχουμε και τον κανονισμό λειτουργίας του Κέντρου και αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και ευτυχείς που και άλλα πανεπιστήμια προσπαθούν να μιμηθούν την πρωτοβουλία μας», ανέφερε χθες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Αλμπάνης.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στη νέα εποχή και με διετή προγράμματα φοίτησης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5012816903013423564
Σχόλια
item