Γιάννενα: Νέος φωτισμός, μια διαφορετική εμπειρία στο Σπήλαιο Περάματος Γιάννενα: Νέος φωτισμός, μια διαφορετική εμπειρία στο Σπήλαιο Περάματος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Νέος φωτισμός, μια διαφορετική εμπειρία στο Σπήλαιο Περάματος

Γιάννενα: Νέος φωτισμός, μια διαφορετική εμπειρία στο Σπήλαιο Περάματος
Ο νέος φωτισμός, πέραν της εξοικονόμησης πόρων, είναι απόλυτα φιλικός με το μικροκλίμα στο εσωτερικό του Σπηλαίου, ενώ αναδεικνύει τα χρώματά του, δίνοντας την ευκαιρία να ζήσουν μια εντελώς καινούργια εμπειρία οι επισκέπτες , ακόμη και εκείνοι που το έχουν επισκεφθεί ξανά κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Για μια επένδυση σε ένα σπουδαίο τοπόσημο για την περιοχή, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο μνημείο και κορυφαίο τουριστικό προορισμό στα Γιάννενα, έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. «Η εικόνα του Σπηλαίου Περάματος άλλαξε. 

Μπορούμε να πούμε ότι είναι πλέον μαγική. Κι όλα αυτά οφείλονται στην ολοκλήρωση του έργου για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους, τεχνολογίας LED. Μια εξαιρετική δουλειά που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και ολοκληρώθηκε άρτια. 

Είναι ένα ακόμα έργο βασισμένο στη φιλοσοφία μας. Άλλωστε το μέλλον συμβαίνει τώρα στα Γιάννενα, βαδίζοντας οργανωμένα, μεθοδικά και μελετημένα», σημείωσε, ευχαριστώντας θερμά τη διοίκηση του Σπηλαίου Περάματος και τους υπαλλήλους του για τη σπουδαία δουλειά που γίνεται.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Νίκος Σαρακατσάνος μίλησε για «μεγάλη μέρα για το Πέραμα», υπογραμμίζοντας ότι το έργο της αντικατάστασης του φωτισμού θα έχει πολλαπλά οφέλη. 

Η ενεργειακή αναβάθμιση θα είναι τεράστια, αφού η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος μειώνεται κατά πολύ, ενώ και στο οικονομικό σκέλος η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή. 

«Ένα προσωπικό στοίχημα κερδήθηκε, ένας πολύ σημαντικός στόχος της παρούσας διοίκησης επιτεύχθηκε. Για το συγκεκριμένο έργο είχαμε ξεκινήσει από πολύ καιρό πριν τις προσπάθειες για την υλοποίησή του και τελικά αυτή έγινε εφικτή μέσα από πολλές δυσκολίες και μάλιστα αποκλειστικά με πόρους τους Οργανισμού Σπηλαίου», τόνισε.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Σπηλαίου Κώστας Γκόγκος, έκανε λόγο για μια σημαντική αναβάθμιση στις υποδομές ενός διεθνούς αναγνωρισμένου μνημείου. «Η ολοκλήρωση του έργου μας φέρνει μπροστά σε ένα καινούργιο Σπήλαιο, όπου αναδεικνύεται το πλήθος των σταλακτιτών του αλλά και των χρωμάτων του. 

Τα τελευταία χρόνια, το Σπήλαιο Περάματος έχει αλλάξει εικόνα με παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις του και πλέον και στον φωτισμό του. 

Έχοντας επισκεφτεί πολλά σπήλαια σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορώ να πω ότι το Σπήλαιο Περάματος είναι μοναδικό και με τη νέα αυτή παρέμβαση μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο τουριστικό ρεύμα που θα ωφελήσει όλη την περιοχή», υπογράμμισε.
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Νέος φωτισμός, μια διαφορετική εμπειρία στο Σπήλαιο Περάματος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 500856514922775908
Σχόλια
item