Στοπ στα σενάρια των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο έβαλε ο Βούτσης Στοπ στα σενάρια των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο έβαλε ο Βούτσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στοπ στα σενάρια των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο έβαλε ο Βούτσης

Στοπ στα σενάρια των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο έβαλε ο Βούτσης
Στόπ στα σενάρια των πρόωρων εκλογών που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες εκ νέου, επιχείρησε να βάλει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της Βουλής.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης: « Θα υπάρχει πολύ πυκνό νομοθετικό έργο μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη το βράδυ, οταν θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις 120 δώσεις. Δεν θα κλείσει καθόλου η Βουλη ενόψει ευρωεκλογών και περιφερειακών εκλογών».
Μάλιστα ο κ. Βούτσης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν το πυκνό πρόγραμμα που ανέφερε στους δημοσιογράφους βάζει και στόπ στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, απάντησε «Απολύτως»

Οι πρόωρες εκλογές ποτέ δεν ανακοινώνονται

Η αναφορά του Νίκου Βούτση μπορεί εκ πρώτης όψεως να κλείνει την συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές, αλλά οι πολιτικοί αναλυτές επιμένουν ότι το σενάριο παραμένει πάντα ζωντανό, αφού όλα θα κριθούν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων. 
Υπενθυμίζεται ότι ο μίνιμουμ χρόνος που απαιτείται για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι 22 ημέρες, συνεπώς τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.
Αλλωστε πρόσφατα, ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει ότι ναι μεν η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.
«Η εκτίμηση μου είναι ότι είναι απαραίτητος ο χρόνος για να δουλέψουν όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και να δουλέψουν και μέσα στην κοινωνία μέχρι την εξάντληση της τετραετίας», είχε δηλώσει. Για να προσθέσει: «Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα»…
Και η εκτίμηση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οτι κανείς όντως δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αφού με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον πρωθυπουργό να ελπίζει σε μια μικρή διαφορά με την Νέα Δημοκρατία η μια διαχειρίσιμη ήττα όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ικανή να ανατραπεί στις εθνικές εκλογές. 
Αντίθετα όλα δείχνουν, η καλύτερα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι η ήττα θα είναι μεγάλη, γεγονός που θα οδηγήσει με την σειρά του, όπως συνέβη και το 2009 και το 2014 σε μιά στρατηγική ήττα στις εθνικές εκλογές.
 Νομοθετικό έργο μέχρι τέλους δήλωσε ο Νίκος Βούτσης
Μιλώντας με τους δημοσιογράφους πάντως ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι το νομοθετικό έργο θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι και ότι η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
«Ατύπως η Βουλή την τελευταία βδομάδα πριν απο τις ευρωεκλογές θα είναι χωρίς ιδιαίτερες εργασίες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής. «Θα μείνει ανοικτή και στο μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης εβδομάδας για τις περιφερειακές εκλογές . 

Προβλέπω επίσης ότι μετά την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών ,τουλάχιστον μέσα στον Ιούνιο και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, θα υπάρχει επίσης πυκνή νομοθετική εργασία. Γι’ αυτό δεν συνεννοηθήκαμε ακόμη για το αν θα γίνουν θερινά τμήματα. 

Η απόφαση θα ληφθεί αργότερα και όταν θα δούμε τον όγκο δουλειάς. Η προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές, προβλέπεται να είναι τον Σεπτέμβριο»
epirusblog.gr
5 of 5
Στοπ στα σενάρια των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο έβαλε ο Βούτσης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 26157754330299331
Σχόλια
item