Γιάννενα: Απόψε στην Κεντρική Πλατεία η συνάντηση των Επιταφίων

Γιάννενα: Απόψε στην Κεντρική Πλατεία η συνάντηση των Επιταφίων
Έθιμο που έχει τις ρίζες του στο απώτερο παρελθόν της πόλης είναι η καθιερωμένη περιφορά και συνάντηση των Επιταφίων στο κέντρο των Ιωαννίνων, η οποία αποτελεί την πιο χαρακτηριστική από τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής. 
Σήμερα, λοιπόν, ώρα 10 το βράδυ, οι Επιτάφιοι των Γιαννιώτικων εκκλησιών, αφού κάνουν τη συνήθη περιφορά, θα συναντηθούν και πάλι στην Κεντρική Πλατεία, έναντι του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και πέρυσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης. 
Λόγω της εκδήλωσης, για τη διευκόλυνση της κίνησης και για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών που θα συνοδεύσουν τους Επιταφίους, θα ληφθούν μέτρα από την Τροχαία, τα οποία περιλαμβάνουν απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων στην Κεντρική Πλατεία, καθώς και στις οδούς Αβέρωφ και Μητροπόλεως από νωρίς το απόγευμα και μέχρι το τέλος της περιφοράς των Επιταφίων.
Οι υπόλοιπες Ακολουθίες Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα των λατρευτικών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. 
Σύμφωνα με αυτό, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 8 π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία των Ωρών και στις 11 π.μ. θα γίνει η Αποκαθήλωση. Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί στους ναούς ο Επιτάφιος Θρήνος. 
Αύριο, Μέγα Σάββατο, ώρα 7 π.μ. θα γίνει η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, ενώ στις 11 μ.μ. θα ψαλούν τα προκαταρκτικά της Μεσονυκτίου Αναστάσεως. Η τελετή της Ανάστασης θα γίνει όπως πάντα στις 12 τα μεσάνυχτα, με τα προκαταρκτικά να ξεκινούν στις 11 μ.μ.. 
Την Κυριακή του Πάσχα, ώρα 11 π.μ. θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα.
proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απόψε στην Κεντρική Πλατεία η συνάντηση των Επιταφίων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4934570461014601225
item