Πηνελόπη Πλάκα: Όλη η αλήθεια για την καταγωγή της! Μίλησε ανοιχτά... Έσκασε τη βόμβα!

Πηνελόπη Πλάκα: Όλη η αλήθεια για την καταγωγή της! Μίλησε ανοιχτά... Έσκασε τη βόμβα!
Η Πηνελόπη Πλάκα μίλησε σε γνωστή εφημερίδα ανοιχτά για την καταγωγή της!
Η ίδια άλλωστε, δεν δίστασε να απαντήσει σε όλες τις φήμες για εκείνη! 

Ως γνωστόν, η Πηνελόπη υποδύεται στη σειρά «Πέτα τη φριτέζα» μια ταλαντούχα σεφ. Στην πραγματικότητα, τι σχέση έχει με την κουζίνα;

«Με τον ρόλο μου έχω πολλά κοινά, γιατί και εγώ, όπως και η ηρωίδα μου η Φωτεινή, μαγειρεύω πολύ καλά. Το φαγητό είναι γνώση, φαντασία και απαιτεί εξυπνάδα. Εκείνη που με έμαθε να μαγειρεύω από έξι ετών είναι η γιαγιά μου, η οποία ήταν φοβερή μαγείρισσα με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη. 
Η γιαγιά μου την αγάπη της για τα παιδιά και τα εγγόνια της την έδειχνε μέσα από τις νοστιμιές που ετοίμαζε. Τι να σας πω; Για εμένα η γιαγιά μου και ο παππούς μου, επειδή ζούσα μαζί τους, ήταν οι δεύτεροι γονείς μου. 
Ουσιαστικά μεγάλωσα με τέσσερις γονείς, έτσι έχω συνηθίσει να λέω. Και επειδή οι παππούδες μου λάτρευαν την ελληνική κουζίνα, έμαθα και εγώ να αγαπάω το φαγητό. Γιατί, κακά τα ψέματα, το φαγητό είναι οι παιδικές μας αναμνήσεις, άρα και η ταυτότητά μας», αναφέρει στην Espresso.
«Έχω καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη. Αρα πολλά εξηγούνται με την εμμονή που έχω στο καλό και ποιοτικό φαγητό. Συγκεκριμένα, το πρώτο φαγητό που έφτιαξα ήταν γεμιστά σε ηλικία οκτώ ετών. 
Μπαίνει ο πατέρας μου στο σπίτι και λέει στη μητέρα μου: “Πολύ ωραία τα γεμιστά που άφησες στο τραπέζι”. Εκείνη του απάντησε: “Μα δεν έφτιαξα γεμιστά”. Και με κοιτάνε και οι δύο παράξενα. Από εκεί και πέρα το πήραν απόφαση ότι θα ανακατεύομαι με τις μυρωδιές, τις κατσαρόλες και τις κουτάλες».

Πέτα τη Φριτέζα: Ο Κίμωνας αποφασίζει να «πετάξει» την -ανεπιβεβαίωτη- είδηση ότι στο μαγαζί ενδέχεται να έρθει δοκιμαστής!

Η οικογενειακή επίσκεψη της Μαριέττας γίνεται την ώρα που ο «πόλεμος των μασκότ» ανάμεσα σε Λάκη και Σωκράτη, μαίνεται. 
Ο Κίμωνας αποφασίζει να «πετάξει» την -ανεπιβεβαίωτη- είδηση ότι στο μαγαζί ενδέχεται να έρθει δοκιμαστής, με σκοπό να ενώσει τις «Λαγουδέρες». Το αποτέλεσμα όμως απέχει πολύ από το στόχο και ο Αντρέας φτάνει στα άκρα για να κερδίσει εκείνος το αστέρι. 
Η «χαριστική βολή» στον Κίμωνα δίνεται όταν βλέπει τη Μαριέττα με το Χριστόφορο σε μία στιγμή αδυναμίας για την πρώην γυναίκα του κριτή- blogger.

Πέτα τη φριτέζα: Πυρ, γυνή και... Φωτεινή!

Η Φωτεινή σε στιγμή που δεν το περιμένει πιάνει τη Μαριέττα με τον Κίμωνα σε μια πολύ προσωπική στιγμή και το μάτι της «γυρίζει» επικίνδυνα. Ποιος είδε τη Φωτεινή και δεν την φοβήθηκε! 

Τα πράγματα ευτυχώς θα έρθουν στη θέση τους σύντομα, ύστερα από την παρέμβαση των γύρω της. 

Παράλληλα, το ήδη «γυρισμένο» μάτι του Αντρέα δεν καλοβλέπει την πελατεία του Κίμωνα και καταφεύγει σε επιθετικό μάρκετινγκ για να κερδίσει τον ανταγωνισμό. 

Η κιτς προσέγγιση που διαλέγει ο Αντρέας χαλάει την υψηλή αισθητική που έχει επιλέξει για το μαγαζί του ο Κίμωνας και μεταμορφώνει τον Λάκη στον θεό της θάλασσας με τις ευλογίες Ζαμπέλας και Αλέκου. 

Αλλο που δεν θέλει ο Λάκης να σταθεί στο πλευρό του θείου του. Η Μαριέττα εκφράζει ανησυχίες για την αντίδραση της Φωτεινής και αποδεικνύεται σωστή. 

Η Φωτεινή σε μια στιγμή μεγάλης έντασης αφήνει το μαγαζί του Κίμωνα και κάνει την ιδανική επιλογή νέας εργασίας για να του σπάσει τα νεύρα. Πού θα πάει αλήθεια να δουλέψει το κορίτσι που πολιορκεί ολόκληρο το νησί;
epirusblog.gr
5 of 5
Πηνελόπη Πλάκα: Όλη η αλήθεια για την καταγωγή της! Μίλησε ανοιχτά... Έσκασε τη βόμβα!
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 3937509406153949533
item