Το πιο μελωδικό και εντυπωσιακό Πάσχα της Ελλάδας

Το πιο μελωδικό και εντυπωσιακό Πάσχα της Ελλάδας
Το νησί των Φαιάκων με τα υπέροχα κτήρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, τα εντυπωσιακά παλάτια, τα επιβλητικά κτήρια και τα γραφικά καντούνια με τις χαρακτηριστικές απλωμένες μπουγάδες, αποτελεί ιδανικό φυσικό σκηνικό για μία από τις πιο ρομαντικές εξορμήσεις σας.

Πόσο μάλλον τις ημέρες του Πάσχα που η Κέρκυρα μετατρέπεται στην απόλυτη πρωταγωνίστρια, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα πάνω της για τους εντυπωσιακούς και φαντασμαγορικούς εορτασμούς της.

Όσοι επιλέξετε, λοιπόν, την Κέρκυρα για την εξόρμηση του Πάσχα ετοιμαστείτε να βιώστε μια μοναδική εμπειρία ζωής, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος κόσμου.
Οι εκδηλώσεις στον κερκυραϊκό εορτασμό του Πάσχα ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων, με τη λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα –πολιούχου αγίου της Κέρκυρας– μια τελετή που ακολουθείται από το 1630.

Πρόκειται για τη λιτανεία με τη μεγαλύτερη διαδρομή και τη μοναδική στην οποία συμμετέχουν και οι 18 φιλαρμονικές του νησιού. 

Το βράδυ της ίδιας μέρας η καθιερωμένη συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» διεξάγεται στο Δημοτικό Θέατρο, εισάγοντας το κοινό στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Από τις πιο σημαντικές ημέρες η Μεγάλη Πέμπτη, όπου στον Duomo στην πλατεία Δημαρχείου ανάβουν 12 κεριά, τα οποία σβήνουν ένα ένα με την ανάγνωση κάθε Ευαγγελίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι εκκλησίες γεμίζουν πριν από το μεσημέρι με πιστούς για την τελετή της Αποκαθήλωσης του Κυρίου και την περιφορά του νεκρού Ιησού. 

Αργότερα, το απόγευμα ξεκινάει η περιφορά των επιταφίων των εκκλησιών στα καντούνια της Παλιάς Πόλης.
Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, με την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου, οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και από τα παράθυρα των σπιτιών στο Λιστόν πέφτουν μπότηδες (κανάτια) γεμάτοι νερό, ένα έθιμο που συγκεντρώνει τους επισκέπτες του νησιού που θέλουν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό αυτό θέαμα.

Η αναστάσιμη ακολουθία λαμβάνει χώρα στην Πάνω Πλατεία, παρουσία του μητροπολίτη και των Αρχών του νησιού.

Μετά το πέρας και της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οι φιλαρμονικές περιφέρονται στην πόλη, παίζοντας εύθυμα εμβατήρια και μεταδίδοντας το ευχάριστο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.




epirusblog.gr
5 of 5
Το πιο μελωδικό και εντυπωσιακό Πάσχα της Ελλάδας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7287587645785198300
item