Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Με έβριζαν χυδαία, γι' αυτό έφυγα από την ομιλία μου

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Με έβριζαν χυδαία, γι' αυτό έφυγα από την ομιλία μου
Η απόφαση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου να αποχωρήσει πριν τελειώνει την ομιλία της σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, προκάλεσε αίσθηση και ερωτηματικά.
Λίγες ώρες μετά την αποχώρησή της από την αίθουσα, η ίδια η Ελευθερία Χατζηγεωργίου επανέλαβε πως έφυγε γιατί κάποιοι από το κοινό την έβριζαν και μάλιστα χυδαία.
«Δέχτηκα αισχρούς χαρακτηρισμούς από το κοινό που δεν ήταν τυχαίοι» τόνισε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου μιλώντας το πρωί της Τρίτης (09.04.2019) στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Και πρόσθεσε πως «εγώ σε χυδαίους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς, δεν θα απαντήσω».
«Με έβριζαν και με καλούσαν να κατέβω από το βήμα» είπε η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σημειώνοντας πως ζήτησε από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου να την προφυλάξει, αλλά «ούτε αυτό συνέβη».
Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης έκρινε πως το να αποχωρήσει από την εκδήλωση διακόπτοντας την ομιλία της ήταν αυτό που «όφειλα να κάνω για να σεβαστώ τον εαυτό μου και την εκδήλωση». 
Επανέλαβε αυτό που είχε αναφέρει και στη δήλωση της, πως υπήρχαν άτομα ακροβολισμένα στην αίθουσα «γνωστά στελέχη της ΝΔ στην πόλη όπως και ο κ. Κούβελας». Δεν φέρθηκαν με την αστική ευγένεια που αρμόζει στον θεσμικό ρόλο της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, σημείωσε.
Σημείωσε δε ότι τη στιγμή που ξεκίνησαν οι χαρακτηρισμοί και τα… μουρμουρίσματα στην αίθουσα, δεν είχε προλάβει να μιλήσει πολύ και το μόνο που πρόλαβε να πει ήταν για την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και για τους ανασφάλιστους.
Υπενθυμίζεται πως όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας. Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου άφησε τους πάντες άφωνους όταν διέκοψε την ομιλία της και κατέβηκε από το βήμα, πήρε την τσάντα της και έφυγε, προφανώς πολύ εκνευρισμένη.
Μάταια η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, προσπαθούσε να την πείσει να… επιστρέψει.
«Θα παρακαλέσω, μέρα που είναι να μην δημιουργούνται τέτοιες εντάσεις. Μήπως να το ξανασκεφτούμε κυρία Χατζηγεωργίου; Μπορείτε να απαντήσετε με επιχειρήματα», έλεγε από το μικρόφωνο η Πόπη Τσαπανίδου που παρουσίαζε την εκδήλωση. Αλλά η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης ήταν αμετάπειστη. 
Καθώς αποχωρούσε, στάθηκε στη μέση της αίθουσας, γύρισε προς την παρουσιάστρια και τον κόσμο και πέταξε ένα «να σέβεστε τον καλεσμένο σας».
«Πολύ λυπάμαι με αυτή την εξέλιξη και δεν καταλαβαίνω και τι ακριβώς έχει συμβεί», είπε η γνωστή δημοσιογράφος, που προσπάθησε με χιούμορ να «αλλάξει» το κλίμα, λέγοντας πως μάλλον θα χρειαστεί γιατρό!

Δείτε τη στιγμή της αποχώρησης της υφυπουργού:

Κούβελας: Ανεξήγητο, άθλιο, λυπάμαι

Στην ίδια εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κούβελας, τον οποίο η Ελευθερία Χατζηγεωργίου κατονόμασε ως έναν από εκείνους που την ανάγκασαν να αποχωρίσει από την εκδήλωση.
«Μένω έκπληκτος που επιμένει σε αυτή την άθλια ανακοίνωση», δήλωσε ο κ. Κούβελας και εξέφρασε την άποψη πως η αποχώρηση της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης ήταν «προϊόν της απειρίας της και της δυσκολίας της να διαχειριστεί τη στιγμή σε μια επίθεση που δέχτηκε, όπως λέει».
Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης δεν αρνήθηκε πως ήταν εκείνος που φώναξε στην υφυπουργό «για το νοσοκομείο θα μιλήσετε;», σημειώνοντας πως δεν… κρατήθηκε και πως αυτή ήταν η όλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε.
«Δεν γνωρίζω την κα υπουργό, θα περίμενα από τους συντρόφους της με τους οποίους γνωριζόμαστε από πολύ παλιά να την έχουν συγκρατήσει από την προσωπική επίθεση που μου έκανε στη συνέχεια. Είναι ανεξήγητο, είναι άθλιο, λυπάμαι πάρα πολύ», πρόσθεσε.
epirusblog.gr
5 of 5
Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Με έβριζαν χυδαία, γι' αυτό έφυγα από την ομιλία μου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6039312248327741262
item