Βρούτσης: Αλλαγή νόμου Κατρούγκαλου και γενναία μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Βρούτσης: Αλλαγή νόμου Κατρούγκαλου και γενναία μείωση ασφαλιστικών εισφορών
«ΕΦΚΑ ίσον χάος» δηλώνει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του για το ασφαλιστικό.
Ο Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Χιλιάδες ειδοποιητήρια λανθασμένα, αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, πρωτοφανής καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων, φάκελοι αιτήσεων συνταξιοδότησης του Δημοσίου σε τσουβάλια και ράφια, λανθασμένα λογισμικά συστήματα που εμποδίζουν την έκδοση των συντάξεων.
Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα του χάους και της αποδιοργάνωσης που σήμερα επικρατούν στο υπουργείο Εργασίας. Κρίμα, γιατί ακόμα και αυτή την αυτονόητη διαρθρωτική αλλαγή την κακοποίησαν, λόγω ανικανότητας και ιδεοληψίας».

Σε δύο κατευθύνσεις το ασφαλιστικό της ΝΔ

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι «οι παρεμβάσεις μας στο ασφαλιστικό σύστημα θα κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις. Πρώτον, στην αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου και δεύτερον σε μία γενναία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».
Αναδρομικά σε συνταξιούχους Για το σύστημα τριών πυλώνων υπογράμμισε ότι «θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές όλων των ανεπτυγμένων χωρών».
Τέλος για την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε: «Η διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος πράγματι δεν είναι εύκολη, ενώ οι δημοσιονομικές επιπτώσεις που πιθανότητα θα προκύψουν πρέπει να μας ανησυχούν.
Θα ήταν πολιτικά ανεύθυνο, αλλά και οικονομικά επικίνδυνο, να υποστηρίξουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι που μπορούν να επιστραφούν ανεξέλεγκτα.
Άλλωστε, τόσο στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ 2019, όσο και στον κρατικό προϋπολογισμό 2019, δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για επιστροφή αναδρομικών. 

Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να είναι σεβαστές και να εφαρμόζονται, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές αντοχές της χώρας».
epirusblog.gr
5 of 5
Βρούτσης: Αλλαγή νόμου Κατρούγκαλου και γενναία μείωση ασφαλιστικών εισφορών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2402868493580913824
item