Γιάννενα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Οδική Ασφάλεια στα Γιάννενα

Γιάννενα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Οδική Ασφάλεια στα Γιάννενα
Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια προγραμματίζει ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», όπως έκανε με δηλώσεις της χθες γνωστό η Αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου. 

«Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιλέχθηκαν από το Δήμο και απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου είναι δωρεάν, περιλαμβάνουν θεωρητικό εκπαιδευτικό μέρος και πρακτική - βιωματική εκπαίδευση με την χρήση προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ. 

Συγκεκριμένα θα γίνει χρήση: Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, Προσομοιωτή Πρόσκρουσης, Ζυγαριά Συσχέτισης Βάρους – Ταχύτητας και Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Βασιλείου.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα προγράμματα θα παρακολουθήσουν 400 μαθητές και θα υλοποιηθούν την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή, 12 Απριλίου το πρωί στις εγκαταστάσεις του Α’ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18).

Παράλληλα, την Πέμπτη το απόγευμα από τις 6:30 έως τις 9:30 θα πραγματοποιηθεί Ανοικτή Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Οδικής Ασφάλειας για ενήλικες και ο χώρος των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων καθώς και οι προσομοιωτές θα είναι διαθέσιμοι για τους δημότες. Ακόμα στο χώρο των εκδηλώσεων θα έχουν παρουσία η ΛΕΜΙ καθώς και η οργάνωση Save Lives.

Τέλος, η κ. Βασιλείου, ευχαρίστησε τον Ά Σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αρωγή του στην απρόσκοπτη διοργάνωση των εκδηλώσεων καθώς παρείχε πρόθυμα τις εγκαταστάσεις του και κάθε μέσο που του ζητήθηκε.

proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκπαιδευτικές δράσεις για την Οδική Ασφάλεια στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7257232371350407008
item