Αυτά σίγουρα δεν τα γνωρίζεις! 9 πράγματα που δεν γνωρίζεις για το σώμα σου

Αυτά σίγουρα δεν τα γνωρίζεις! 9 πράγματα που δεν γνωρίζεις για το σώμα σου
Γίνεται ένα μωρό να έχει περισσότερα οστά από έναν ενήλικα; Τι υποδηλώνει το γεγονός ότι κάποιος έχει πολλές τρίχες στο σώμα του; Δείτε τα 9 πιο περίεργα πράγματα που κάνει το ανθρώπινο σώμα και δεν περνάνε από το μυαλό σας. (Pics)
Το ανθρώπινο σώμα δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει. Υπάρχουν διάφορα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ταυτόχρονα παράξενα πράγματα, τα οποία κάνει το σώμα μας και δεν τα γνωρίζουμε καν.
Παρακάτω αναλύονται αλλαγές που συμβαίνουν, για παράδειγμα, στο σώμα του ανθρώπου κατά την ενηλικίωση του όπως, για ποιο λόγο τα αυτιά του ανθρώπου εξακολουθούν να μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει και αυτός
9. Ένας ενήλικας έχει περίπου 60 οστά λιγότερα από ένα μωρό
Τα μωρά μπορεί να είναι μικροσκοπικά, αλλά διαθέτουν 60 οστά παραπάνω από έναν ενήλικα. Πιο συγκεκριμένα, έχουν 305 κόκαλα όταν γεννιούνται, ενώ οι ενήλικες έχουν περίπου 245. 
Αυτό συμβαίνει, διότι όταν γεννιόμαστε τα οστά μας αποτελούνται κυρίως από χόνδρους, που γίνονται σταθερά οστά καθώς γερνάμε. 
Η διαδικασία αυτή ονομάζεται οστεοποίηση, και το νέο οστό σχηματίζεται από κύτταρα που ονομάζονται οστεοβλάστες. Το νέο οστό καλύπτει το χόνδρο, το οποίο επιτρέπει στο μυελό και στα άλλα θρεπτικά συστατικά να φθάσουν σε άλλα μέρη του σώματος. 
Στην ουσία τα οστά μας αρχίζουν τη σύντηξη μαζί, και από τη στιγμή που είμαστε ενήλικες, έχουμε 60 λιγότερα οστά, διότι τα μικρότερα οστά έχουν ενωθεί με άλλα για να σχηματίσουν μεγαλύτερα.
8. Ο άνθρωπος παράγει περίπου 25.000 λίτρα σάλιου στη διάρκεια της ζωής του
Νομίζεις πως μόνο τα σκυλιά έχουν έκκρηση σάλιου σε μεγάλη ποσότητα; Η αλήθεια είναι πως ο άνθρωπος παράγει περί τα 25.000 λίτρα σάλιου στη διάρκεια της ζωής του. Αρκετή ποσότητα για να γεμίσει δύο πισίνες. 
Το σάλιο σχηματίζεται από τους σιελογόνους αδένες, και οι άνθρωποι έχουν τρεις διαφορετικούς αδένες( ο ένας βρίσκεται στο μάγουλο, ο άλλος κάτω από το στόμα και ο τρίτος κάτω από τη γλώσσα.). 
Το σάλιο αποτελείται από νερό, ηλεκτρολύτες, ένζυμα και βλέννα. Επιπλέον διασπά υδατάνθρακες και κάνει την πέψη να λειτουργεί ομαλά. Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να παράγουν περισσότερο σάλιο από τους μέσους ανθρώπους.
7. Η ποσότητα σιδήρου σώμα του ανθρώπου είναι ικανή να φτιάξει καρφί 8 εκατοστών περίπου
Κατά μέσο όρο, οι υγιείς άνθρωποι έχουν στο σώμα τους περίπου 4 έως 5 γραμμάρια σιδήρου. Η πλειοψηφία της ποσότητας ατής βρίσκεται στα ερυθρά κύτταρα του αίματος, ενώ το υπόλοιπο είναι διάσπαρτο σε ολόκληρο το σώμα. 
Υπάρχουν αυξημένες ποσότητες σιδήρου στο μυελό των οστών, το ήπαρ και τη σπλήνα. Η ποσότητα του σιδήρου σε ένα μέσο άνθρωπο, αν μπορούσε να συλλεχθεί θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα καρφί 3 ιντσών- δηλαδή περίπου 8 εκατοστών-. 
Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στον άνθρωπο και έλλειψη αυτού μπορεί να κάνει τον άνθρωπο αναιμικό. Επίσης, διατηρεί τα μαλλιά μας, τα νύχια μας και το δέρμα μας, λαμπερά.
6. Οι βλεφαρίδες του ανθρώπου είναι το “σπίτι” διαφόρων ακάρεων
Γνωρίζατε πως όταν ανοιγοκλεινετε μάτια σας μπορείτε να διαταράξετε τις ζωές χιλιάδων μικροσκοπικών ακάρεων. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μικρά πλάσματα που ζουν στις βλεφαρίδες σας. 
Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα “τρώνε”, “κοιμούνται” και “αναπαράγωνται” ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο. 
Μοιάζουν με μικροσκοπικές ράβδους με στελέχη για πόδια. Κάθονται με τα κεφάλια τους στους θύλακες των τριχών μας και μασάνε τα έλαια που εκκρίνουμε. Μερικές φορές αν είμαστε κουρασμένοι, μπορούν να “σέρνονται” πάνω στο δέρμα του προσώπου. Το γεγονός αυτό ανακαλύφθηκε το 1841.
5. Ο ιδρώτας του ανθρώπου δεν μυρίζει
Η… περίεργη μυριωδιά του σώματος προκαλείται από την αλληλεπίδραση μεταξύ ιδρώτα και βακτηρίων. Υπάρχουν συγκεκριμένα βακτήρια στο ανθρώπινο σώμα που η δουλειά τους είναι να καταναλώνουν τα μόρια που εκκρίνουν όταν ιδρώνουμε. 
Μερικοί άνθρωποι έχουν βακτήρια που απλά δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, και αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχει αυτή η δυσάρεστη μυρωδιά. 
Περίπου το 2% των ανθρώπων στην Ευρώπη έχουν το γονίδιο που έχει ως αποτέλεσμα να μην “τεμπελιάζουν” τα βακτήρια και ως εκ τούτου να μην υπάρχει αυτή η μυρωδιά.
4. Όσο πιο πολλές οι τρίχες έχει ο άνθρωπος, τόσο πιο έξυπνος είναι
Αν έχετε πολλές τρίχες στο σώμα σας, αυτό είναι κάτι που μπορεί να σας χαροποιήσει. Γιατί; Έρευνες λένε ότι τα άτομα με περισσότερες τρίχες στο σώμα, είναι και περισσότερο ευφυείς. 
Ο ψυχίατρος Airkakudy Alias έχει μελετήσει αυτό το φαινόμενο για 22 χρόνια, αναφέροντας πως τα άτομα με πολλές τρίχες στο σώμα έχουν υψηλότερες οικονομικές αποδοχές και θέσεις εργασίας που απαιτούν υψηλή νοημοσύνη. 
Μελετώντας φοιτητές διαπίστωσε πως οι περισσότερο “μαλλιαροί” άντρες, είχαν πετύχει υψηλότερους βαθμούς. Ακόμη και τα τεστ IQ έδειξαν πως οι συμμετέχοντες που είχαν περισσότερες τρίχες στη πλάτη και στο στήθος είχαν εξαιρετικές βαθμολογίες.
3. Τα αυτιά και οι μύτες των ανθρώπων δεν σταματούν να μεγαλώνουν
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι ηλικιωμένοι έχουν τόσο μεγάλα αυτιά και μύτες; Έχει αποδεχθεί πως τα συγκεκριμένα μέρη του σώματος δεν σταματούν να μεγαλώνουν ποτέ. 
Αυτό συμβαίνει επειδή αποτελούνται κυρίως από κύτταρα τα οποία διογκώνονται καθώς μεγαλώνουμε. Ωστόσο,καθώς γερνάμε, ο συνδετικός ιστός γίνεται πιο αδύναμος και οδηγεί στο αυξανόμενο σύνδρομο.
2. Η γλώσσα του κάθε ατόμου είναι μοναδική
Η γλώσσα είναι από τους ισχυρότερους μύες που διαθέτουμε. Γνωρίζατε , όμως ότι η γλώσσα κάθε ατόμου είναι μοναδική και διαφέρει από τις γλώσσες των υπολοίπων; Είναι όπως και το δακτυλικό αποτύπωμα. 
Το ίδιο ισχύει και με τη γλώσσα και οι επιστήμονες έχουν ένα μέσο που μπορούν να ανιχνεύσουν και να εντοπίσει τα χαρακτηριστικά της γλώσσας. 
Στο μέλλον οι αστυνομικοί θα μπορούν ίσως να συλλάβουν κάποιον εγκληματία με τη σάρωση της γλώσσα και όχι συγκρίνοντας δακτυλικά αποτυπώματα. Το στόμα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδικό αλλά και τα βακτήρια που βρίσκονται σε αυτό είναι επίσης μοναδικά για κάθε άτομο. 
Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια κάτω από τα ούλα είναι εξίσου αποτελεσματικά με ένα δακτυλικό αποτύπωμα για τον καθορισμό της εθνικότητας ενός ατόμου.
1. Όλα τα βακτήρια του σώματος ζυγίσουν 1,8 κιλά
Το ανθρώπινο σώμα μεταφέρει αρκετά βακτήρια , τα οποία ζυγίζουν περίπου 4 λίβρες, δηλαδή περίπου 1,8 κιλά. Τα βακτήρια των κυττάρων υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπινων κυττάρων. Τα βακτήρια των κυττάρων είναι πολύ μικρότερα από τα ανθρώπινα κύτταρα. 
Μόνο ο αφαλός του ανθρώπου φιλοξενεί περίπου 1.400 είδη βακτηρίων. Το National Institutes of Health’s Human Microbiology, μελέτησε τα διαφορετικά είδη των βακτηρίων που ζουν στο σώμα μας. Όταν πήραν δείγματα από αφαλούς, ανακάλυψαν πάνω από 660 νέα στελέχη ιού.
Πηγη  news247
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά σίγουρα δεν τα γνωρίζεις! 9 πράγματα που δεν γνωρίζεις για το σώμα σου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8177511090903241910
item