Εξάρχεια: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε υπό κατάληψη κτίρια -80 προσαγωγές, τι βρήκαν

Εξάρχεια: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε υπό κατάληψη κτίρια -80 προσαγωγές, τι βρήκαν
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί σε τρία κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για δύο κτίρια που βρίσκονται στην οδό Τζαβέλλα και ένα στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια και τελούσαν υπό κατάληψη από μετανάστες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.
Εως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 80 προσαγωγές από τις τρεις καταλήψεις των Εξαρχείων, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί. Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στο τμήμα Αλλοδαπών για διασταύρωση στοιχείων. 
Κατά πληροφορίες πρόκειται για αχαρτογράφητα άτομα. Θα ελεγχθεί κατά πόσο έχουν ζητήσει άσυλο κλπ αλλά και κατά πόσο εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες και είχαν βρει κατάλυμα στα Εξάρχεια.
Αστυνομία στα Εξάρχεια
Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες
Ενα εκ των κτιρίων των Εξαρχείων που εκκενώθηκε σήμερα βρισκόταν υπό κατάληψη από τη 17η Νοέμβρη και είχε μετατραπεί σε έναν ιδιότυπο καταυλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι που έφεραν τους μετανάστες στα εν λόγω κτίρια τους είπαν ότι θα βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας και δεν θα σας πειράξει κανείς.
Αν και αρχικά η επιχείρηση έμοιαζε ως απάντηση στην επιχείρηση φιάσκο της περασμένης εβδομάδας, όταν Λιμενικοί έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους σε επιχείρηση για ναρκωτικά, το πιθανότερο είναι ότι οι δύο επιχειρήσεις στα Εξάρχεια δεν συνδέονται.
Η σημερινή μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια έγινε με εισαγγελική εντολή η οποία δόθηκε ύστερα από τις απαραίτητες ενέργειες που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη.
Αστυνομικοί με όπλα στα Εξάρχεια
Η σημερινή μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε με εισαγγελική εντολή
Οπως είπε ένας εκ των ιδιοκτητών των κτιρίων στα Εξάρχεια που τελούσαν υπό κατάληψη μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή για εκκένωση των κτιρίων, μετά από δικό του αίτημα καθώς από την 17η Νοέμβρη οπότε και κατελήφθησαν δεν μπορούσε να είχε πρόσβαση στην περιουσία του!
Αστυνομικοί με καλυμμένα πρόσωπα στα Εξάρχεια
Εως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από 80 προσαγωγές
Είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού των Εξαρχείων μιλώντας στην τηλεόραση: «Είχαμε ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία δεν ήρθε ποτέ. 
Από τότε δεν πήγαμε ποτέ στο κτίριο ιδιοκτησίας μας. Πήγαμε στον εισαγγελέα ο οποίος έδωσε εντολή εκκένωσης. 
Είχαμε πάει και στη ΓΑΔΑ, και στο υπουργείο και κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να προστατεύσουμε την περιουσία μας. 
Το κτίριο το είχαμε νοικιασμένο στο Δημόσιο Ψυχιατρείο, έμεινε 10 μέρες κενό, το ασφαλίσαμε με μέτρα προστασίας και την 17η Νοέμβρη έγινε η κατάληψη. 
Τώρα που άδειασε θα βάλουμε συνεργεία να το προστατεύσουμε καλύτερα», είπε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στα Εξάρχεια ενώ ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την οχύρωσή του προκειμένου να αποτρέψει μια εκ νέου κατάληψή του μέχρι το βράδυ.
Υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια

epirusblog.gr
5 of 5
Εξάρχεια: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε υπό κατάληψη κτίρια -80 προσαγωγές, τι βρήκαν
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4510598505070763972
item