«Πράσινο φως» σε επενδύσεις εταιριών ύψους 75 εκατ. ευρώ

«Πράσινο φως» σε επενδύσεις εταιριών ύψους 75 εκατ. ευρώ
Την υπαγωγή επενδύσεων συνολικού προυπολογισμού 75 εκατ. ευρώ δέκα εταιριών κυρίως από το χώρο του τουρισμού, της βιομηχανίας και της φαρμακοβιομηχανίας σε καθεστώς ενισχύσεων είτε με τη μορφή επιχορηγήσεων είτε με τη μορφή φορολογικών απαλλαγών αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας.
Αναλυτικά αποφασίστηκε η υπαγωγή των παρακάτω επενδυτικών σχεδίων:
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 17 εκατ. ευρώ της επιχείρησης ELBISCO A.E. που αναφέρεται στην επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής μπισκότων, φρυγανιών και διατηρούμενων προϊόντων ζαχαροπλαστικής στη θέση Γλύφα Χαλκίδας. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής φθάνει σε 4,25 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 6,6 εκατ. ευρώ της επιχείρησης ΒΙΚΟΣ Α.Ε. που αναφέρεται στην επέκταση μονάδας Εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού και Επιτραπέζιου Νερού» στα Ιωάννινα. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής υπερβαίνει τα 2,3 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 10,8 εκατ. ευρώ της επιχείρησης ELOUNDA LUXURY SUITES που αναφέρεται στην δημιουργία νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων δυναμικότητας 79 δωματίων, 165 κλινών στην Πλάκα Αγίου Νικολάου Κρήτης. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της επιχορήγησης ανέρχεται σε 3,45 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,3 εκατ. ευρώ της επιχείρησης SYN INNOVATION LAB που αναφέρεται στην δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής ραδιοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε εξετάσεις εντοπισμού καρκινικών όγκων σε αρχικό στάδιο στην περιοχή των Αγίων Θεωδώρων-Λουτρακίου - Περαχώρας. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε 2,35 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 εκατ. ευρώ της επιχείρησης Porto Leone Pireaus Hotel που αναφέρεται στην δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων, 100 Δωματίων και 200 Κλινών στον Πειραιά. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της επιχορήγησης φθάνει σε 1,3 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 7,1 εκατ. ευρώ της επιχείρησης GROUPE BLEU HOTELS που αναφέρεται στην δημιουργία νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων 60 δωματίων, 120 κλινών στη Ζάκυνθο. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 6,7 εκατ. ευρώ της επιχείρησης DPN A.E. που αναφέρεται στην δημιουργία νέου ξενοδοχείου 3 αστέρων, δυναμικότητας 116 δωματίων, 200 κλινών στην Πάτρα. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της επιχορήγησης ανέρχεται σε 2,6 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ της επιχείρησης ΑΤΛΑΣ ΤΕΪΠΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ που αναφέρεται στην επέκτασης της μονάδας παραγωγής αυτοκόλλητων ταινιών με προσθήκη νέου μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνικών εγκαταστάσεων. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 3,4 εκατ. ευρώ της επιχείρησης ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ Α.Ε. που αναφέρεται στην επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας μέσω εγκατάστασης νέου μηχανολογικού εξοπλισμού στην Κορινθία. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.
-- Επενδυτικό σχέδιο ύψους 6,1 εκατ. ευρώ της επιχείρησης RONTIS HELLAS Α.Ε.Β.Ε. επενδυτικού σχεδίου που αναφέρεται στην επέκταση παραγωγικής δυναμικότητας εργοστασίου φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην 1η ΒΙΠΕ της Λάρισας. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής φθάνει σε 2,1 εκατ. ευρώ.
epirusblog.gr
5 of 5
«Πράσινο φως» σε επενδύσεις εταιριών ύψους 75 εκατ. ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3343526920875124777
item