Γιάννενα: Επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου στην Κύπρο

Γιάννενα: Επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου στην Κύπρο
Ομάδα μαθητριών /μαθητών του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε στο πλαίσιο της σύμπραξης με το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφου εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο από τις 14 έως τις 17 Απριλίου, λαμβάνοντας μέρος στο παμπάφειο μαθητικό συνέδριο που έφερε τον τίτλο του πολιτιστικού προγράμματος μας ''Η Ελένη στην Κύπρο: Από τον Ευριπίδη έως τον Σεφέρη κι από τις Πλάτρες έως την Πάφο'' το οποίο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία. 

Την Δευτέρα 15 Απριλίου οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, το οποίο επεφύλαξε θερμότατη υποδοχή και φιλοξενία, με ανταλλαγή δώρων και την παράθεση πλουσιότατου μπουφέ με παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα. 

Στη συνέχεια εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν τέσσερις δειγματικές διδασκαλίες και παρουσιάσεις στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου. Την Τρίτη ο βροχερός καιρός ματαίωσε τις θεατρικές παρουσιάσεις των σχολείων στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, αλλά πραγματοποιήθηκαν στη σκηνή του σχολείου. 

Το 4ο Γυμνάσιο με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε το πρόγραμμά του, που περιείχε την απαγγελία του ποιήματος ''Αρχαίο θέατρο'' του Ρίτσου, τη σκηνή Ελένης-Τεύκρου από τον Πρόλογο της Ελένης του Ευριπίδη, το Α’ στάσιμο της τραγωδίας και δραματοποιημένο το ποίημα του Γ. Σεφέρη ''Ελένη''. 

Το μαθητικό συνέδριο που διεξήχθη στην Πάφο στις 15 και 16 Απριλίου 2019, έκλεισε πανηγυρικά με τη συγκινητική εμφάνιση των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων (βλ. φωτογραφία), κρατώντας την ελληνική και κυπριακή σημαία κι απαγγέλλοντας στίχους των Μαλένη, Σολωμού, Παλαμά και Σικελιανού. 

Αρχηγός της εκδρομής ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Περικλής Γραβάνης, υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος η φιλόλογος κ. Καλλιόπη Μπούτικου και συμμετέχουσα η κ. Βασιλική Τσέπη, καθηγήτρια πληροφορικής. Ευχαριστούμε θερμά: Την Περιφέρεια Ηπείρου για την ευγενική προσφορά βιβλίων, τον Δήμο Ιωαννιτών για την ευγενική προσφορά φυλλαδίων και αναμνηστικών δώρων, την Σχολική Επιτροπή για την ευγενική διάθεση έντυπου υλικού, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων για την ευγενική διάθεση κοστουμιών της παράστασης, την εταιρεία Πίνδος για την οικονομική χορηγία και την εταιρεία Κολιονάσιος Ε. & ΣΙΑ Ο.Ε για την προσφορά γλυκισμάτων.

epirusgate.blogspot.com

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επίσκεψη του 4ου Γυμνασίου στην Κύπρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4646186353565139280
item