Άρτα: Νέα Έργα Προϋπολογισμού 457.000€ Στο Τεχνικό Πρόγραμμα

Άρτα: Νέα Έργα Προϋπολογισμού 457.000€ Στο Τεχνικό Πρόγραμμα
Την αξιοποίηση των πρώην αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας-Φιλιππιάδας (ΕΑΣΑΦ) στο Ιστορικό Γιοφύρι, σχεδιάζει ο Δήμος Αρταίων, μέσω ολοκληρωμένης παρέμβασης ανάπλασης και αξιοποίησης του χώρου. Ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αγορά του οικοπέδου, εφαρμόζοντας την εγκεκριμένη πράξη του πολεοδομικού σχεδίου της Ελεούσας.
Ο Δήμος Αρταίων υπέβαλε το σχετικό φάκελο στο Εφετείο Ιωαννίνων για τον καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδας και η πρώτη δικάσιμος έγινε στις 3 Απριλίου 2019, αλλά ζητήθηκε αναβολή από το Ελληνικό Δημόσιο και η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου.
«Ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος για πολιτιστικές χρήσεις και σε συνδυασμό με το Δημοτικό πάρκινγκ και το Ιστορικό Γιοφύρι που υπάρχει δίπλα, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση της περιοχής αυτής, ειδικότερα δε μετά και την πρόσφατη έναρξη της υλοποίησης της μελέτης για την Οριοθέτηση και την Αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Αράχθου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Νέα έργα
Νέα έργα καθημερινότητας συνολικού προϋπολογισμού 457.000 ευρώ πρόσθεσε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για παρεμβάσεις που επιλύουν προβλήματα καθημερινότητας και διευκολύνουν την πρόσβαση και την μετακίνηση των πολιτών. Τα έργα προστέθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα με απόφαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή κιβωτοειδών οχετών, χανδάκων από οπλισμένο σκυρόδεμα, σωληνωτών και επισκευές αυλάκων» συνολικού προϋπολογισμού 274.390,00 € με χρηματοδότηση από Δημοτικούς Πόρους και πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου, που αφορά τεχνικές παρεμβάσεις σε 20 κατοικημένες περιοχές σε όλο το Δήμο για την απομάκρυνση ομβρίων υδάτων προς αποφυγή πλημμυρών. Το έργο διαθέτει εγκεκριμένη μελέτη και δημοπρατείται άμεσα.
Επιπλέον, στο Τεχνικό Πρόγραμμα εντάχθηκε το έργο «Κατασκευή πεζοδρομίου επί της Ε.Ο. Άρτας-Ιωαννίνων πλησίον Ιστορικής Γέφυρας Άρτας», με προϋπολογισμό 60.000,00€ (Δημοτικοί πόροι και πόροι Περιφέρειας Ηπείρου), που θα αναβαθμίσει με την ολοκλήρωσή του την δυτική είσοδο της πόλης.
Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, εντάχθηκε η επισκευή δημοτικών καταστημάτων επί της οδού Σκουφά έμπροσθεν Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, με προϋπολογισμό 122.400 €, προκειμένου λίαν συντόμως, τα κεντρικά καταστήματα του Δήμου να καταστούν πλήρως λειτουργικά.
Καταβολή δεδουλευμένων
Ομόφωνα θετικό για την καταβολή οφειλών προς 16 σχολικούς φύλακες ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στη προχθεσινή του συνεδρίαση, μετά από απόφαση του Εφετείου που δικαίωνε τους εργαζόμενους για την καταβολή δεδουλευμένων που αφορούσαν πρόσθετη, βραδινή εργασία, επιδόματα εορτών και δώρα κατά το διάστημα από το 2001 έως το 2005 που εργάζονταν στο Δήμο με διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους εργαζομένους και την καταβολή του ποσού σε 4 δόσεις σε διάστημα δύο οικονομικών ετών.
Επίσης το «πράσινο φως» για την υποβολή της πρότασης για την Αναβάθμιση στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο Δήμο Αρταίων στα πλαίσια του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Η πρόταση θα αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Αρταίων. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρόγραμμα η πρόταση αφορά σε 25 στάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 50.000,00 €.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Νέα Έργα Προϋπολογισμού 457.000€ Στο Τεχνικό Πρόγραμμα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8906696905811092960
item