Ναύπλιο: 40χρονος πίσω από επτά λεηλασίες ναών και κοιμητηρίων

Ναύπλιο: 40χρονος πίσω από επτά λεηλασίες ναών και κοιμητηρίων

Την άκρη του νήματος στις απανωτές λεηλασίες εκκλησιών και μνημάτων στα κοιμητήρια του Ναυπλίου και των χωριών του Δήμου Ναυπλιέων βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας, οι οποίοι ταυτοποίησαν ως δράστη επτά περιπτώσεων έναν 40χρονο Έλληνα στην κατοχή του οποίου βρήκαν πλήθος μεταλλικά αντικείμενα.

Μετά τις αλλεπάλληλες εισβολές κατά τις οποίες «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων είχαν ξηλώσει ακόμη και τα χερούλια ή τα καντήλια από τους τάφους, οι αστυνομικοί συνέλεξαν στοιχεία που τους οδήγησαν στην κατοικία του 40χρονου στο Ναύπλιο. 


Εκεί, βρήκαν 82 μεταλλικά αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 6.500 ευρώ, που είχαν κλαπεί από επτά εκκλησίες και νεκροταφεία στο διάστημα από τις 5 Φεβρουαρίου ως την περασμένη Τετάρτη!

Ο 40χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η έρευνα των αστυνομικών, όμως, συνεχίζεται εξιχνίαση και άλλων κλοπών. Υπενθυμίζεται ότι τελευταία άγνωστοι είχαν βεβηλώσει τα μνήματα στο κοιμητήριο Λευκακίων προκαλώντας σημαντικές ζημιές στους τάφους, ενώ έχουν εισβάλει πρόσφατα στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή Κουτσοπόδι και σε αυτό του χωριού Αγία Τριάδα κοντά στο Ναύπλιο.
epirusblog.gr
5 of 5
Ναύπλιο: 40χρονος πίσω από επτά λεηλασίες ναών και κοιμητηρίων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6265954475758507031
item